Imatge del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa.

Argimon admet un augment de contagis, però demana tranquil·litat i fer vida normal

Argimon considera que les dades milloren malgrat l'augment de contagis

Josep Maria Argimon, conseller de Salut, ha admès un augment de contagis de la Covid-19, però demana tranquil·litat perquè les dades dels malalts crítics han millorat.  Actualment, són 31 les persones ingressades a l'UCI, però aquesta xifra està millorant a poc a poc, ja que són dues persones menys que fa dos dies. Per aquest motiu, Argimon recorda que malgrat que els contagis estan augmentant, l'indicador clau a tenir en compte són els malalts ingressats a les UCI. 

«S'ha de normalitzar la vida social»

El conseller de Salut ha demanat «prudència», ja que encara estem en pandèmia, però també ha defensat que hem de tornar a «normalitzar la vida social». Per aquest motiu, s'ha mostrat contrari a aplicar mesures de prevenció pensant en una possible pujada de contagis d'aquí a unes setmanes i ha dit que el que cal és mirar les dades dia a dia.

El que pretén Argimon és, sense ignorar la realitat que estem vivint des de fa una mica més de dos anys, tornar a poc a poc a la normalitat. 

Imatge d'una nena traient-se la mascareta.
No es descarta una setena onada | EP

No es descarta una setena onada

Malgrat aquestes paraules esperançadores per part del conseller de Salut, no es descarta una setena onada. Així ho va explicar fa tan sols una setmana a una roda de premsa a Granollers. Va afirmar que és «probable» que hi hagi una nova onada de Covid-19, però adverteix que no es pot predir ni «quan» es produirà ni de «quina virulència» serà segons quina sigui la variant dominant i com es comporti.

Ja va expressar que el nombre de casos «no és el més important» a l'hora de monitorar la situació actual, sinó la seva gravetat i la «repercussió» que tenen a les plantes i a les UCI dels hospitals. 

A aquesta realitat se li suma l'eliminació de diverses mesures, com per exemple les mascaretes a interiors —excepte a centres de salut i transport públic—. La relaxació de mesures podria comportar l'avançament d'aquesta possible setena onada. Tanmateix, el futur és incert i l'únic que es pot fer és esperar i veure com evoluciona la situació sanitària actual.