Gabriel Rufián

Gabriel Rufián podria enfrontar-se fins a 4 anys de presó, segons 'El Español'

Segons 'El Español' Cs i Vox estudien una querella contra el diputat per presumptament revelar dades de la Comissió de Secrets Oficials

El 'cas Pegasus', centrat en l'espionatge de diversos polítics, està donant molt a parlar aquestes darreres setmanes. Per aquest motiu, la Comissió de Secrets Oficials s'ha reunit aquest dijous, precisament per tractar aquest tema.

En la reunió esmentada, les càmeres i els periodistes tenen l'entrada prohibida, ja que aquesta és dur a terme a porta tancada. A més, els integrants de la cambra tenen l'obligació i el deure de no revelar absolutament res del que s'hagi parlat.

Rufián demana «responsabilitats polítiques»

El diputat d'Esquerra Republicana per Catalunya (ERC), Gabriel Rufián, va entrar en directe ahir al programa 'Planta Baixa' de TV3 i va fer tot un seguit de declaracions que deixarien en molt mal lloc a la Comissió de Secrets Oficials.

«El misteri és que no hi ha misteri. Una comissió de secrets oficials sense secrets, em sap greu. M'agradaria poder dir: no, no ens han dit un munt de coses, però no puc dir res. Ens han dit exactament el mateix que s'ha filtrat als mitjans de comunicació», sentenciava.

Afegint, «reconeixen l'espionatge i sostenen que s'ha investigat a molta més gent de la que s'havia publicat». 

«Bàsicament apunten a dues vies: una nació estrangera o organismes de l'estat que espien per sobre de les seves possibilitats legals». 

«En qualsevol de les dues vies és terrible democràticament perquè si una nació estrangera, ja sigui, no ho sé, m'ho invento: Marroc o Rússia, o no m'ho invento tant. Seria una negligència diplomàtica i del Servei d'Intel·ligència Espanyols brutal que mereixeria responsabilitats polítiques».

«La segona via, si són organismes de l'estat descontrolats que tenen serveis d'espionatge o programes d'espionatge com 'Pegasus', també comportarà responsabilitats polítiques». 

Podria anar a presó

Així, tal com informa 'El Español', Rufián podria anar a presó a causa d'aquestes declaracions, ja que es podria considerar que ha revelat dades de la Comissió de Secrets. 

En aquesta línia, Ciutadans amenaça en portar els tribunals els partits polítics «separatistes» perquè consideren que al fer aquestes declaracions públicament, el diputat ha comès un greu delicte. Així ho va fer saber Edmundo Bal, diputat per Ciutadans.

«Tot el que es diu a la Comissió de Secrets Oficials és secret i és delicte revelar-ho. Ho dic, perquè he vist unes declaracions del senyor Rufián on està explicant el que s'ha dit dins de la comissió».

El diputat d'ERC davant aquestes declaracions, va fer una piulada al seu compte de Twitter per defensar-se: «és una interpretació».