Argimon ho té clar: «No contemplo res més que no sigui que es ratifiquin les restriccions»

El secretari de Salut Pública afirma que els casos han pujat més ràpid del previst i que és necessari frenar-los

El secretari de Salut, Josep Maria Argimon, el 6 d'octubre del 2020
Argimon assegura que no té cap dubte que el TSJC ratificarà les mesures als bars i restaurants | ACN

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afirmat aquest dijous que només contempla que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ratifiqui les noves restriccions davant de la covid-19, entre les quals el tancament de bars i restaurants: «Des del punt de vista de salut pública, no contemplo res més que no sigui que es ratifiquin, després poden haver-hi altres raons jurídiques». Argimon ha recalcat que els contagis de coronavirus han pujat en les dues últimes setmanes més ràpid del que havien previst i que és «estrictament necessari poder frenar la corba". «No estic dient que doblegarem la corba, tant de bo m'equivoqui, però en principi aquestes mesures serviran per frenar l'escalada creixent», ha precisat.

Argimon ha reconegut que els contagis han incrementat més del que havien indicat les previsions i ha confirmat que Catalunya es troba «clarament» en la segona onada, en una roda de premsa des del seu domicili, no només per la crida al teletreball, sinó perquè es troba en aïllament per haver estat contacte estret d'un positiu.

És oficial: Catalunya travessa la segona onada

El secretari de Salut Pública ha destacat que s'ha passat en quinze dies d'uns 7.000 casos setmanals (7.105 del període del 21 al 27 de setembre) a prop de 13.000 (12.703 del 5 a l'11 d'octubre, segons les últimes dades actualitzades). En aquesta comparació entre les dues últimes setmanes, la velocitat de propagació del virus (Rt) ha passat de 0,96 -per sota del llindar d'1, que és on ha d'estar- a 1,39. Això significa que cada persona positiva en contagia més d'una, de manera que el virus es continuarà multiplicant. En aquesta situació, és quan els responsables de Salut Pública van veure que havien de prendre noves restriccions, sobretot per "preservar el sistema sanitari" i poder atendre els pacients amb covid-19 i els que tenen altres malalties, ha exposat.


Comentaris

envia el comentari