Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Maria Argimon, amb mascareta, parlant amb el puny tancat

Argimon, sobre les restriccions després de l'augment de contagis: «No obrirem més»

El conseller de Salut assegura que «estic molt preocupat» per la situació actual

La situació de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya ha empitjorat clarament en els últims dies. Si ve la mortalitat i la pressió hospitalària es mantenen mínimament estables i baixos, els indicadors s'han disparat l'última setmana.

Davant d'aquesta situació, sorgeixen els dubtes sobre si cal recuperar restriccions o prendre algunes noves mesures per evitar la transmissió del virus. Avui divendres, dia 2 de juliol, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha aclarit alguns dubtes sobre la realitat que viu el país respecte a la pandèmia del coronavirus. Ho ha fet en una entrevista al programa de RAC1 'El Món'.

Argimon ha deixat clar que ara mateix està «molt preocupat per la situació» i ha admès que, per ara, no es realitzaran més obertures en les restriccions. En aquest sentit, ha volgut deixar clar que «desitgem i volem no haver de tornar enrere».

La situació és preocupant i no hi haurà noves obertures

El conseller de Salut ha remarcat que, ara per ara, «no hi haurà noves obertures» en les restriccions que encara hi ha vigents a Catalunya. Sense tancar la porta a res, Argimon desitja i vol, segons les seves paraules, «no haver de tornar enrere» i tornar a imposar algunes mesures.

De fet, si un element ha evitat que es tornin a imposar restriccions ha estat la vacuna. Segons Argimon, si els repunts de contagis actuals haguessin succeït sense la població vacunada, ara caldria tornar a estar «tancats i barrats», com en la primera onada.

I és que Josep Maria Argimon no ha negat que «estic molt preocupat» per la situació actual. Sobretot, per l'augment dràstic els contagis. Però també perquè, segons ha dit, els CAP estan centrats en la campanya de vacunació i ara també ho han d'estar en la detecció i seguiment de nous positius.

Avís als joves: «Sí, puc acabar a l'UCI»

El conseller de Salut també ha volgut enviar un missatge als joves. Per un costat, ha defensat la seva actuació i comportament general durant la pandèmia. Però també els ha volgut alertar sobre la situació actual, sobretot perquè són el col·lectiu menys vacunat. 

«Aquests joves també tenen possibilitats d'emmalaltir greument, és a dir, d'acabar a l'UCI. Són possibilitats molt més petites que una persona de 60 o 70 anys, però les tenen. A vegades creiem que per tenir 30 anys no acabaré a l'UCI, doncs sí, puc acabar-hi», ha explicat.

Per això ha demanat que «no banalitzem el virus». Per deixar-ho clar, ha parlat dels casos de 'Covid persistent'. Argimon ha avisat que aquests símptomes aparèixen independentment de l'edat i independentment de si has estat malalt lleu o greu.

Finalment, Argimon també ha confiat que la pressió hospitalària podrà assumir aquests nous casos. En aquest sentit, ha explicat que la majoria de nous ingressos són persones no vacunades, però ha alertat que també hi ha casos puntuals de persones vacunades. Per això, ha recordat que l'eficàcia de les vacunes és de més del 90%, però que no arriba al 100%.

Testos antígens a l'oci nocturn

Tot i deixar clar que la situació no es deu a l'obertura de l'oci nocturn, Argimon ha avançat que s'imposaran noves mesures a aquest sector. Aquestes consistiran, sobretot, en la realització de testos antígens als clients just abans d'entrar al local. Uns testos que anirien a càrrec de cada negoci.