Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una infermera espera a les portes del MWC per fer proves PCR

Els indicadors de la Covid-19 a Catalunya continuen disparats un dia més

De moment, l'augment dràstic dels indicadors encara no es veu massa reflectida als hospitals i les UCI

Una dia més, els indicadors de la Covid-19 a Catalunya continuen disparant-se. Aquest divendres, dia 2 de juliol, el Departament de Salut de la Generalitat ha actualitzat les dades de la pandèmia. I en elles es pot veure com els principals indicadors epidemiològics el coronavirus continuen clarament a l'alça, tot i que això encara no es reflecteix del tot en la situació als hospitals.

Així doncs, en les últimes 24 hores, han augmentat els nous casos, també l'Rt, el risc de rebrot i la incidència acumulada. La pressió hospitalària s'ha estabilitzat, amb menys crítics, però més ingressats. I, finalment, la notícia més positiva de l'actualització de les dades realitzada avui: no s'ha declarat cap mort.

Més de 5.000 nous casos i els indicadors disparats

Aquest divendres, dia 2 de juliol, el Departament de Salut ha declarat 5.179 nous casos de Covid-19 confirmats per proves PCR o testos antígens en les darreres 24 hores. Això són 87 casos menys que ahir, però una xifra encara elevada. Sobretot si tenim en compte que, fa dues setmanes, hi va haver dies que es van declarar poc més de 500 nous casos. Des de l'inici de la pandèmia, a Catalunya s'han detectat 661.554 casos.

L'augment dels indicadors també són prou alarmants. La velocitat de propagació, també anomenat Rt, continua pujant i se situa a l'1,71. Això és un 0,17 més que ahir. Fa pocs dies, aquest indicador en prou feines superava l'1.

Pel que fa al risc de rebrot, aquest també puja considerablement. Concretament ho fa 83 punts, fins a situar-se en 282 punts. La incidència acumulada a 14 dies també puja i passa de 132,55 a 169,85. El 8,93% de les proves de la darrera setmana han donat positiu.

Cap mort i una pressió hospitalària, per ara, estabilitzada

A l'espera de saber quines conseqüències tindrà l'augment dels indicadors als hospitals catalans en els pròxims dies, de moment la pressió hospitalària es manté prou estable. Si bé és cert que avui divendres hi ha dos pacients més en centres catalans (actualment n'hi ha 475), també hi ha menys persones a les UCI. En les últimes 24 hores, hi ha hagut 4 crítics menys, situen la xifra actual de pacients en 115.

L'altra part positiva de les dades actualitzades per part del Departament de Salut és el número de defuncions en les últimes 24 hores. I és que en l'últim dia no s'ha declarat cap mort nova per problemes relacionats amb el coronavirus. Això fa que la xifra de persones que han perdut la vida a conseqüència de la Covid-19 a Catalunya des de l'inici de la pandèmia continuï sent de 22.268.