Taules i cadires d'una classe de secundària

«Aneu a Mallorca buscant la Covid-19»: La carta d'una cap d'estudis als estudiants

En el seu perfil de Facebook, Singlutenia Maralar, ha volgut manifestar-se i denunciar l'actitud dels estudiants que han marxat a Mallorca

«Aneu a Mallorca buscant la Covid-19. I a l'institut ens hem deixat la vida perquè no us contagieu ni vosaltres ni les vostres famílies».

Aquestes són les paraules d'una cap d'estudis indignada amb la situació dels últims dies. Desenes de joves que han viatjat a Mallorca han donat positiu en coronavirus.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Es tracta d'una situació que ha enfadat a gran part de la població, mentre que molta gent considera que no han fet res dolent. Així doncs, ha generat controvèrsia.

Diverses persones ja han donat la seva opinió i s'han manifestat a les xarxes socials. Aquest és el cas d'una cap d'estudis d'un col·legi amb estudiants que han viatjat a Mallorca. Segons publica 20 minutos, es tracta de Marta Marco Alario, que ha compartit la seva opinió a Facebook.

«Sí, el meu institut és un dels quatre que s'ha vist afectat per aquest brot. I la responsabilitat és únicament de les persones que s'han contagiat», ha manifestat.

Segons afirma, en el cas del seu centre, es va advertir als alumnes de la situació i se'ls va instar a no viatjar.

«Jo, com a coordinadora Covid, els vaig dir a quatre d'aquests alumnes (dues d'elles finalment van anar al viatge i altres dos, afortunadament i gràcies a haver suspès l'assignatura de Llengua, es van quedar) que 'aneu a Mallorca buscant la Covid-19'».

Així doncs, Marta assegura que el viatge no estava organitzat per l'institut. És més, explica que fins i tot ha coincidit amb les dates de l'avaluació extraordinària.

«La cap d'estudis adjunta va tenir un debat amb dues alumnes (una d'elles molt negacionista) perquè van pretendre que l'equip directiu canviés les dates dels exàmens per poder anar-se'n quan digués l'agència», ha explicat.

D'altra banda, explica que algun alumne va el fet de no poder anar de viatge per haver de presentar-se als exàmens finals: «Una alumna, que va anar a recollir la seva orla i les dels seus companys que estaven a Mallorca, va deixar anar un: 'Soc aquí per culpa vostra perquè si no fos per l'examen de Llengua jo estaria a Mallorca amb els altres'».

«Li vaig contestar: 'Si passa alguna cosa a Mallorca hauràs de donar-li les gràcies al professor de Llengua'», explica Marta.

Un reconeixement a la tasca dels docents durant la Covid-19

Marta ha anat més enlla i ha volgut posar en valor la tasca de tots els equips docents que han treballat durant la Covid-19

«No oblideu que els docents som l'únic col·lectiu que es va posar davant el coronavirus sense cap mena de protecció», manifesta. 

«Som l'únic col·lectiu que hem estudiat fins a quatre protocols, que sabem fer servir mesuradors de CO2, que coneixem el plànol del nostre centre de treball per poder assegurar la ventilació, que hem treballat durant tres mesos a menys de 10 graus i durant diversos dies a més de 28 graus».

Malgrat tot això, Marta vol agrair la feina feta: «Felicito a tots els coordinadors Covid perquè han estat fonamentals en la 'contenció' de la pandèmia».