Diversos nens i nenes, una d'elles amb la mà aixecada, en una aula.

Ja es coneix el calendari escolar 2021-22: Quan comença, quan acaba i quan és festa

Les vacances de Nadal s'allargaran del 23 de desembre al 7 de gener, i el curs acabarà el 22 de juny

El Departament d'Educació ha fet recentment públiques les dates del nou curs escolar 2021-2022. El calendari escolar estableix la tornada a les aules el dia 13 de setembre per a tots els nivells de l'educació, des de la infantil fins a la de batxillerat i cicles de grau mitjà. Excepcionalment, les classes dels cicles formatius de grau superior començaran una setmana més tard, el 20 de setembre.

La formació per a adults començarà, no més tard, la mateixa setmana que la formació professional de grau superior. Una setmana més tard, el dia 27, és la data límit per a l'inici dels cursos a les escoles oficials d'idiomes.

Les vacances escolars del curs 2021-2022

Les vacances escolars, més enllà de dies extraordinaris, alguns de locals i les festivitats, es repartiran, com cada any, entre el Nadal i la Setmana Santa. Es poden establir fins a tres dies festius de lliure disposició que s’han de distribuir, equitativament, entre els tres trimestres. Així, les vacances d'hivern començaran dos dies abans del dia de Nadal, el 23 de setembre, i acabaran el dia 7 de gener del 2022. D'altra banda, l'11 d'abril començarà la Setmana Santa, que s'allargarà fins al dilluns 18 d'abril.

Les dates del final de curs i de les proves finals

El dia 22 de juny s'acabaran oficialment les classes a tots els centres educatius, llevat dels d'ensenyament de règim especial i els de formació professional, que ho faran d'acord amb la seva programació acadèmica. En paral·lel, els exàmens extraordinaris de l’educació secundària obligatòria es faran del 17 al 22 de juny del 2022.

Les del segon curs de batxillerat, es faran tan bon punt finalitzin les proves ordinàries, encara que no hi ha dates fixades. Les proves de primer curs de batxillerat i dels cicles formatius seran del 2 al 6 de setembre del 2022.

Educació preveu una relaxació en les mesures sanitàries a les escoles

L'educació és un dels àmbits en què més s'ha posat el punt de mira respecte de la relaxació de mesures. El conseller, Josep González Cambray, va explicar fa deu dies que es preveu que les famílies puguin tornar a entrar als centres el pròxim curs. Una altra de les mesures és la retirada de la mascareta, encara que és una decisió que haurà de prendre Salut

La voluntat d'Educació és fer-ho com més aviat millor per l'aspecte pedagògic, encara que les mascaretes siguin necessàries en interiors. També es flexibilitzaran altres mesures: no s'haurà de prendre la temperatura, hi podrà haver barreja de grups al pati i es revisarà el protocol de neteja. 

El govern estatal vol que els estudiants de 12 a 17 anys comencin el curs vacunats

En paral·lel, la ministra d'Educació del Govern espanyol, Isabel Celaá va fer aquest passat dijous unes declaracions que poden marcar la situació en què s'engegarà el nou curs. Es tracta de la vacunació dels menors d'entre dotze i disset anys, als quals la Unió Europea ja permet vacunar. La ministra Celaá va assegurar al Cafè d'Idees de Gemma Nierga que el Govern espanyol vol vacunar els estudiants abans que comenci el curs. A tot estirar, en qualsevol cas, la vacuna s'administrarà als joves la primera setmana de curs.