Imatge d'una vacuna contra el Covid-19 d'Astra Zeneca.

El govern espanyol diu quan es vacunaran els joves de 12 a 17 anys

En declaracions al Cafè d'Idees de Gemma Nierga, Isabel Celaá ha assegurat que els alumnes dels instituts de dotze a disset anys tornaran vacunats a les aules

Des que va començar la campanya de vacunació ja fa sis mesos, a l'Estat espanyol s'han administrat més de 41 milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19. Aquestes són les dades d'aquest dimecres a la nit, quan es comptaven 17,5 de vacunats amb la pauta completa, un 37% de la població. En paral·lel, les persones vacunades amb almenys una dosi representen més de la meitat dels espanyols, el 53,4%, en concret.

El ministeri de Sanitat calcula la cobertura de la vacunació per a la població major de dotze anys. En aquest cas, els percentatges creixen fins al 41,6% i el 60,1% respectivament. De fet, totes les persones a partir dels dotze anys estan ja incloses en la campanya de vacunació, i ja s'ha obert la possibilitat que els diversos territoris de l'Estat citin els ciutadans per qüestions organitzatives de cara a l'estiu.

Educació vol que els alumnes d'institut tornin vacunats a les classes

En aquest sentit, aquest dimecres el Govern català va anunciar l'obertura de la vacunació per a les persones d'entre setze i vint-i-nou anys. Els menors d'entre quinze i dotze anys hauran d'esperar. Però aquest dijous, la ministra d'Educació del Govern espanyol, Isabel Celaá, ha fet un anunci que al·ludeix els joves en edat d'educació obligatòria. En declaracions al Cafè d'Idees de Gemma Nierga, la ministra ha donat per fet que els alumnes de dotze a disset anys tornaran vacunats a les aules.

A tot estirar, en qualsevol cas, la vacuna s'administrarà als joves la primera setmana de curs. Així ho ha explicat Celaá, que ha assegurat que el Govern espanyol vol «vacunar [els estudiants] abans que comenci el curs», encara que l'establiment de les franges correspon a les comunitats autònomes. 

La ministra ha recordat que l'executiu espanyol ja disposa del permís de l'Agència Europea del Medicament (EMA) per a iniciar la vacunació de l'última franja que encara no a rebut la primera dosi. A més, Celaá ha explicat que també ha mantingut converses amb la seva homòloga a Sanitat, Carolina Darias. L'objectiu és «poder vacunar-los prenent el tram dels dotze als disset perquè puguin començar el curs vacunats».