Imatge d'una vacuna contra el Covid-19 d'Astra Zeneca.

Catalunya obre la vacunació a partir dels 16 anys

S'eliminen les franges per poder immunitzar més ràpidament els joves

La campanya de vacunació continua en marxa a Catalunya. Després que els ciutadans d'entre 30 i 34 ja poguessin demanar hora per rebre la vacuna, ara és el torn d'una nova franja. De fet, es tracta d'una franja molt àmplia: la que es troba entre els 16 i els 29 anys. 

Obren la vacunació per a joves d'entre 16 i 29 anys

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha decidit obrir la vacunació en bloc entre els 16 i els 19 anys a partir d'aquest mateix dimecres. S'eliminen, per tant, les franges d'edat amb l'objectiu d'immunitzar més ràpidament els joves, que estan protagonitzant un important repunt de casos.

De fet, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja va apuntar dilluns que seria «lògic» obrir en massa per als menors de 30 anys. I és que en els darrers dies han augmetat considerablement els indicadors de la pandèmia. Això ha obligat a les administracions a accelerar, encara més, el procés d'immunització de la població.

El Departament de Salut ha declarat 3.410 nous casos de covid-19 confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores. L'índex de positivitat és del 6,19% i la mitjana d'edat dels contagiats és de 28,71 anys. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha apuntat que, amb dades consolidades, estimen que hi haurà 5.000 positius només de dimarts.

Més del 60% de la població catalana a partir de 16 anys ha rebut la primera dosi de la vacuna

Amb l'obertura de noves franges d'edat, la campanya de vacunació continuarà accelerant-se per fer front a la cinquena onada de la pandèmia que estem vivint. En aquest sentit, El 60,9% de la població de Catalunya a partir de 16 anys ha rebut una primera dosi de la vacuna contra la Covid-19.

Segons el darrer balanç del Departament de Salut, s'han administrat 4.062.784 primeres dosis. A més, hi ha un 37,2% d'aquest col·lectiu que té dues dosis i un 41,2% la pauta completa.

Si es té en compte la població general, el 51,8% té la primera dosi, el 31,7% també la segona i el 35% la pauta completa. En xifres absolutes, hi ha també 2.482.122 segones dosis posades i 2.745.666 persones tenen la pauta completa.

Un error informàtic havia impedit actualitzar les dosis posades durant el cap de setmana i dilluns. Finalment en l'actualització d'aquest dimarts Salut ha sumat 227.851 dosis del 26, 27 i 28 de juny.