El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, explicant l'última hora de la vacunació a Catalunya

Argimon s'enfada en plena campanya de vacunació: «M'importa un rave»

El secretari de Salut Pública s'ha pronunciat sobre l'ordre del TSJC a Salut en relació amb la vacunació de policies nacionals i guàrdies civils

«M'importa un rave si quina és la professió que tenen». Amb aquestes paraules es pronunciava el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en relació amb l'ordre que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat a Salut sobre la vacunació de policies nacionals i guàrdies civils.

Argimon: «Nosaltres no discriminem mai»

En aquest sentit, cal recordar que el TSJC ha donat 10 dies al Govern perquè la taxa de vacunació de policies nacionals i guàrdies civils que presten servei a Catalunya arribi als mateixos nivells que la que tenen els Mossos d'Esquadra. Una mesura que havien sol·licitat el sindicat JUPOL i l'associació JUICIL, els quals denunciaven que no s'estava vacunant els efectius d'aquests dos cossos.

Així doncs, a banda de titllar l'ordre de «ridícula», Argimon ha defensat que «nosaltres no discriminem mai ni per raons d'edat, ni de gènere, ni de creença ni per res». El secretari de Salut Pública, a més, ha deixat clar que «ens han format per donar assistència a tothom» i que «m'és igual si és un mosso o si és un guàrdia civil».

«Tot és prou complicat per a polititzar-ho i judicialitzar-ho», ha sentenciat Josep Maria Argimon, que malgrat tot ha assegurat que el departament complirà l'ordre, tot i que això obligarà a endarrerir vacunacions de «gent de 70 anys».

Vergés diu que el TSJC «interfereix» en l'estratègia de vacunació

Qui també ha manifestat la seva opinió sobre l'ordre del TSJC ha estat Alba Vergés, la consellera de Salut, que ha lamentat que la decisió del tribunal «interfereix» en l'estratègia de vacunació.

A més, ha defensat que va ser l'Estat qui va aturar la vacunació dels col·lectius essencials i que després també es va decidir reprendre la vacunació amb AstraZeneca a partir dels 60 anys en el marc de l'estratègia estatal. Per tot això, considera que aquestes «excepcions» no són «adients».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.