Una persona malalta a l'UCI de l'Hospital Isabel Zendal de Madrid

Més bones notícies sobre la Covid-19 a Espanya: baixen els contagis i la incidència

El cap de setmana la incidència s'havia estabilitzat i aquest dimarts ja ha baixat

Aquest dilluns vam saber que, durant el cap de setmana passat, la incidència a Espanya gairebé no havia variat. S'esperava amb ganes aquest mateix indicador amb les dades actualitzades d'avui dimarts per poder saber de forma més segura si, per fi, s'ha aconseguit o no una petita estabilització d'aquest indicador després de diversos dies de pujades.

Segons les dades que ha donat avui el Ministeri de Sanitat del govern espanyol en el seu informe diari de la pandèmia, la incidència acumulada avui a Espanya se situa en els 232,86 punts. Aquesta xifra suposa una baixada respecte a la dada donada ahir, que era de 235,59 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies.

Una altra dada positiva que s'havia donat el cap de setmana era un menor augment dels contagis en comparació al dels anteriors caps de setmana. Mentre que de divendres a diumenge en setmanes anteriors s'havien sumat més de 20.000 contagis de Covid-19, durant aquest cap de setmana en van ser 19.852.

La xifra de casos total de coronavirus des de l'inici de la pandèmia a Espanya se situava ahir en els 3.488.469. Aquest dimarts, la dada ha pujat fins als 3.496.134. Això suposa un increment total de 7.665, que en les darreres 24 hores s'han sumat als casos totals de Covid-19 a Espanya. 

D'altra banda, cal mencionar que els contagis diaris s'ha situat de dilluns a dimarts a 4.420. La xifra varia bastant amb la que van oferir ahir dilluns, però cal recordar que els diumenges aquesta dada sempre sol ser més baix que la resta de dies, ja que es tracta d'un dia festiu. 

La xifra d'avui, per tant, caldria comparar-la amb la que s'estava donant en els últims dies de la passada setmana. Així doncs, veiem com els contagis diaris de Covid ara són menys, ja que la setmana passada es va registrar una mitjana de 5.500 casos nous diaris a Espanya.

D'altra banda, com sempre, també cal parlar de la xifra de morts, ja que, al cap i a la fi, es tracta de la pitjor conseqüència de la pandèmia. Mentre que durant el cap de setmana es van sumar a Espanya 147 morts més per Covid-19, la dada que es registra avui indica que de dilluns a dimarts han estat 117 els nous morts que hi ha hagut associats al virus.

Per tant, la xifra total de persones que han perdut la vida per problemes relacionats amb el coronavirus des de l'inici de la pandèmia ha augmentat fins als 77.855.