Argimon, partidari d'allargar les restriccions més enllà del 7 de febrer: «Cal frenar la pressió a les UCI»

«Podem fer alguna obertura, però apostaré per mantenir el gruix de les mesures», ha dit Argimon a TV3

Imatge d'arxiu del secretari de Salut, Josep Maria Argimon.
Josep Maria Argimon confirma que recomanarà ampliar les restriccions vigents a Catalunya per la Covid-19  | ACN

La situació a les UCI de Catalunya continua sent crítica, amb més de 700 pacients ingressats. Si bé és cert que la pressió ha disminuït els darrers dies, també ho és que l'emergència per frenar la Covid-19 continua sent màxima. En aquesta línia, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat a TV3 que és partidari d'allargar les restriccions vigents a Catalunya més enllà del 7 de febrer. «Cal reduir el nombre de malalts a les UCI», ha defensat. 

Tot i aquesta aposta per prorrogar les mesures, Argimon ha anat una mica més enllà per assegurar que sí que valoraria fer alguna flexibilització en aquestes restriccions vigents. «Podem fer alguna obertura, però apostaré per mantenir el gruix de les mesures», ha comentat.

Argimon veu complicat que a l'estiu estigui vacunada el 70% de la població

D'altra banda, Josep Maria Argimon també ha comentat que veu complicat que el 70% de la població estigui vacunada a l'estiu, tal com va comentar fa uns dies l'aleshores ministre de Sanitat, Salvador Illa. «Si hem de vacunar el 70% de la població, vol dir que a partir d'ara haurien d'arribar dos milions mensuals de vacunes», ha dit Argimon. En aquest sentit, cal recordar que actualment estan arribant poc més de 50.000 dosis setmanals. 

El secretari de Salut Pública de la Generalitat ha recordat que les neveres de vacunes de Catalunya estan buides, un fet que provocarà que «les persones a qui tocaria la vacuna aquesta setmana, els tocarà finalment la setmana que ve». Cal recordar, a més, que la pròxima setmana Pfizer enviarà 5.000 dosis menys que les previstes. D'aquesta manera, la segona dosi s'administrarà 28 dies després de la primera i no 21 dies, com preveu el protocol.


Comentaris

envia el comentari