El secretari de Salut, Josep Maria Argimon, el 6 d'octubre del 2020

Josep Maria Argimon, positiu per covid-19

El secretari de Salut Pública va tenir símptomes al cinquè dia de la quarantena, tot i tenir una primera PCR negativa

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha donat positiu per covid-19 «per contacte estret amb un convivent», segons ha informat el Departament de Salut. Argimon estava en «seguiment estricte» de la quarantena per aquest contacte estret amb un positiu i tot i tenir una PCR negativa, al cinquè dia va començar a tenir símptomes. Llavors se li va fer una segona prova PCR, en la que ha donat positiu, segons ha explicat la conselleria.

Fa una setmana va haver de fer quarantena

Josep Maria Argimon va estar en quarantena per ser contacte d'un positiu per Covid-19 el passat 12 d'octubre, dia de la Hispanitat. Argimon hauria d'haver participat el passat dilluns en una roda de premsa amb el president del Govern, Pere Aragonès, i amb la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, a l'hospital de Can Ruti, però les actuals circumstàncies ho van impedir.

Argimon va rebre diumenge la notificació de què era contacte estret d'una persona infectada. «Pot passar de forma habitual a moltíssima gent i haurà de mantenir aquesta quarantena per mantenir el virus a ratlla», va dir fa exactament una setmana la consellera Vergés. Avui s'ha confirmat el seu positiu.

Augmenten els positius aquest cap de setmana

Paral·lelament, el coronavirus continua disparat a Catalunya i el risc de rebrot per Covid-19 s'ha situat avui en 438,48 punts, 31,5 punts més que en les últimes 24 hores, segons les dades actualitzades del Departament de Salut. Per la seva banda, la taxa de transmissió o velocitat de contagi, l'Rt, es manté en l'1,30. En l'actualització de dades s'han registrat 3.383 nous casos confirmats per PCR o tests d'antígens (TA), fins als 176.307 des de l'inici de la pandèmia.

Paquet d'ajudes ampliable

El president de la GeneralitatPere Aragonès, va explicar ahir diumenge, en referència al recent tancament de bars i restaurants per tal d'evitar més contagis de coronavirus, que les ajudes per 40 milions d'euros als sectors afectats per les noves mesures sanitàries del Govern de la Generalitat poden ser ampliables «depenent de la situació». En declaracions a la premsa ahir diumenge, després de visitar l'Hospital de Palamós, Aragonès va indicar que «en qüestió de setmanes es poden rebre aquests recursos».