Inés Arrimadas

Arrimadas, a l'ull de l'huracà després de convidar Sánchez a marxar amb un gest

La controvèrsia es va originar quan la portaveu de Ciutadans va contestar, des del seu seient, la intervenció del president del Govern en funcions quan replicava les declaracions de Rivera

La nova integració d'Inés Arrimadas al Congrés de Diputats ha estat un dels temes més controvertits dels darrers mesos després de la seva sortida del Parlament de Catalunya. Ahir, la diputada de Ciutadans va protagonitzar un dels moments més criticats per les xarxes i els opositors de la formació taronja durant la primera votació de la investidura de Pedro Sánchez.

Arrimadas, acostumada al seu paper habitual a la cambra catalana —segons diversos usuaris de Twitter—, va dedicar un expressiu gest al president del Govern en funcions. Mentre Sánchez replicava la intervenció de Rivera, la portaveu el va convidar a marxar amb un senyal totalment irrespectuós.

El president en funcions va provocar el gest en criticar Arrimadas per les seves declaracions envers l'expulsió de Ciutadans durant la celebració de l'Orgull LGBTI a Madrid: «Per vosaltres tots són feixistes: les feministes, els manifestants de l'Orgull, el PSOE. Ara bé, res d'etiquetar a l'extrema dreta, com diu la mateixa Inés Arimadas. Tots són feixistes menys l'extrema dreta. A mi no m'agrada posar etiquetes tampoc, però aquesta vegada ho faré: la seva és reversible, com les jaquetes», declarava el líder socialista durant el seu torn de paraula. 

La resposta física d'Arrimadas ha sigut criticada per nombrosos usuaris de Twitter. «Confon el Congrés amb el Parlament, i confon un debat d'investidura amb muntar un 'pollo' en una manifestació», assenyalava el diputat del PSC José Zaragoza. Com era d'esperar, Gabriel Rufián també ha volgut sumar-se al circ amb un tuit 'lamentant' la poca paciència dels mitjans i de la resta de diputats amb l'actitud de la portaveu de Ciutadans: «Encara esteu a 1r d'Arrimadas i ja n'esteu farts».

Paral·lelament, la diputada socialista per León Andrea Fernández ha titllat Arrimadas de «cínica» i «desafiant», i ha lamentat la «trista imatge» que ha transmès en el Congrés. 

 

També et pot interessar...