L'Arxiu del Port de Tarragona

L'Arxiu del Port de Tarragona organitza la primera jornada 'Territori Arxiu'

L'esdeveniment, que se celebrarà el 27 d'octubre, s'emmarca en la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

L’Arxiu del Port de Tarragona organitza, juntament l’entitat Arqueologia del Punt de Vista, la primera edició de la jornada 'Territori Arxiu', sobre la imbricació del territori i els arxius, i que parteix de la premissa que l’univers que ens envolta està en constant metamorfosi. L'esdeveniment se celebrarà el dijous 27 d'octubre en el marc del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual.

En un comunicat, el Port de Tarragona ha explicat que «l'objectiu d'aquesta jornada és obrir la mirada a aquest món canviant i veure què passa en els arxius. Es pretén mostrar com es mouen els límits en els arxius, com canvia tot al nostre voltant, la manera de percebre, les inquietuds i les mirades».

En aquesta primera jornada, es plantejarà quin és el territori arxiu aplegant ponències i experiències, noves visions per mostrar la diversitat natural i sorprenent dels arxius que serven i custodien. La voluntat és que la cita se celebri cada dos anys i que esdevingui referent.

El programa de la jornada

La primera jornada 'Territori Arxiu' se celebrarà el dijous 27 d'octubre a la sala d'actes de l'Arxiu del Port —sessió de matí— i al Teatret del Serrallo —sessió de tarda—. La inauguració, a partir de les 10 hores, anirà a càrrec de Joan Boadas, arxiver municipal de Girona i recentment guardonat amb el Fellow off the International Council on Archives (ICA), que impartirà la ponència 'La necessitat del passat: fotografia i futur'.

La sessió de matí es clourà amb la intervenció de Susanna Muriel, arxivera especialista en arxius privats, amb la ponència 'Les espores de l’arxiu. La innovació en arxivística com un pas al futur'. En la sessió de tarda hi intervindran Jaume Cardona, fotògraf i creador de La Makineta del Temps; Mario Pons, guionista, director i productor audiovisual; Miguel Atienza i Jerónimo Rodríguez, documentalista i director respectivament de ‘Cachitos de Hierro y Cromo’ de TVE i Shaday Larios, objectòloga i doctora en Arts Escèniques.

L’esdeveniment es clourà amb una actuació de la companyia ImproAcatomba Teatre a les 19.30 hores. La inscripció a la Primera Jornada Territori Arxiu és gratuïta i es pot fer a través d’aquest formulari. El programa complet es pot consultar a la pàgina web del Port de Tarragona.