Imatge d'una sala judicial amb els acusats.

Els ultres que van assaltar la Llibreria Blanquerna el 2013, condemnats a presó

Inadmès el recurs contra les penes de quasi tres anys de presó pels neonazis que van irrompre a la Delegació del Govern

L'Audiència de Madrid dona de termini fins a principis de desembre perquè els deu condemnats per l'anomenat 'cas Blanquerna' ingressin voluntàriament a presó, després que el Tribunal Constitucional no hagi admès el seu recurs d'empara.

El recurs contra la condemna de quasi tres anys de presó per assaltar la Delegació de la Generalitat a Madrid el 2013 havia suspès l'execució de la pena l'abril passat. Els condemnats han de recollir presencialment l'ordre d'ingrés a presó entre el 25 i el 29 de novembre, i aleshores tindran deu dies més per entrar al centre penitenciari que escullin.

La sentència del Suprem els condemna a més de 2 anys de presó

El Tribunal Suprem va emetre el juliol de 2020 una nova sentència, després que el Tribunal Constitucional anul·lés la primera, i va condemnar els ultradretans a penes d'entre 2 anys i 7 mesos i 2 anys i 9 mesos de presó.

A més, l'Audiència ha remès un escrit al Tribunal Suprem perquè indiqui l'estat de l'informe de tramitació de l'indult de dos condemnats més, que també tenen suspès l'ingrés a presó. D'altra banda, un dels condemnats que estava en recerca i captura ja va ser detingut i compleix la pena en un centre penitenciari obert de Madrid, mentre que un altre encara no ha estat localitzat.