Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'interior de la nau on se celebra la 'rave' a Llinars del Vallès

Un assistent a la 'rave' de Llinars revela que hi havia entre 500 i 700 persones

Els assistents van rebre la ubicació del magatzem el dia 31 de desembre a través de 'WhatsApp'
Imatge de l'interior de la nau on se celebra la 'rave' a Llinars del Vallès
Els assistents van rebre la ubicació del magatzem el dia 31 de desembre a través de 'WhatsApp' | Catalunya Diari

Ja feia més de 30 hores que la festa 'rave' il·legal a Llinars del Vallès estava en marxa quan els Mossos han començat el desallotjament. Encara que fonts oficials del Govern asseguressin des del principi que a l'interior del magatzem abandonat hi havia entre 200 i 300 persones, hi ha testimonis que apunten que aquesta xifra podria haver arribat a ser molt més elevada. 

Tal com publica el mitjà digital 'El Caso', un dels assistents a la festa els hauria assegurat que «hi ha entre 500 i 700 persones i droga a punta pala». A banda d'això, també ha explicat en declaracions al mitjà citat que «pràcticament ningú porta mascareta ni respecta la distància de seguretat».

A més, aquest matí, a 'El suplement' de Catalunya Ràdio, l'alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol, assegurava que es tractava d'una festa clarament organitzada per persones estrangeres, les quals busquen punts estratègics, propers a l'autopista, per tal de poder-hi arribar amb rapidesa. 

A part, el mitjà digital citat anteriorment ha detallat el procediment que han seguit els assistents a la festa il·legal. Segons explica, els participants ja sabien des de feia dies que hi hauria una 'rave' a Catalunya, però se'n desconeixia la ubicació exacta. 

Ubicació a través de 'WhatsApp'

Molts dels assistents creien des de dies anteriors que es faria en algun punt de Tarragona o Girona, i ja s'havien desplaçat fins allà. Tot i això, el mateix dia 31 de desembre i a través de la plataforma 'WhatsApp', els organitzadors van enviar la ubicació del magatzem abandonat de Llinars.

A banda d'això, també els van indicar el camí 'secret' a partir del qual podrien arribar al lloc. «Hi ha unes pedres al mig del camí perquè no pugui entrar la policia. A més, hi ha un camí secret per on van entrant i sortint els assistents», declarava el testimoni al mitjà citat anteriorment. 

Els assistents es troben entre els 20 i 28 anys i, «tot i que la majoria són gent d'aquí, hi ha un gruix bastant important d'estrangers, sobretot italians i francesos», explica el jove assistent. A més, també ha volgut explicar que es tractava d'una festa totalment gratuïta.

La festa 'rave' seguia amb la música a tot drap però amb poca gent a l'interior de la nau

La festa 'rave' a l'interior de la nau abandonada de Llinars del Vallès seguia amb la música a tot drap aquest dissabte al matí, encara que avui eren pocs els que encara seguien amb ganes de gresca. Després de dues nits, alguns dels participants han decidit anar a dormir als seus vehicles. 

A la festa hi havia assistents de diverses nacionalitats: belgues, francesos, holandesos i italians, però també força jovent d'aquí. Els que seguien amb ganes de festa continuaven a l'interior de la nau, on hi havia un potent equip de so i llum. L'ACN ha pogut parlar amb una parella de francesos que diuen que eren aquí «perquè necessiten desinhibir-se». «Ens és igual si d'aquí a poca estona ve la policia i ens fa fora», asseguraven en ser advertits que probablement els desallotjarien.

La música retronava des de feia hores a la nau perquè està completament buida per dins. Tot i que molts dels assistents de la 'rave' són estrangers, també hi ha força catalans i molts són veïns del poble que s'han acostat a la festa «per curiositat». Diuen que han sabut que es feia «per les xarxes socials o per grups privats».

Asseguren que els discjòqueis que punxen música «són molt bons» i destaquen que són francesos. La majoria dels concentrats hi ha anat amb furgonetes equipades per passar-hi uns dies i alguns i fins i tot i han portat els gossos que corren lliurement pels camps pròxims.