Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge a contrallum de diverses persones de festa

Enxampen un polític espanyol en una festa il·legal: «Tant me fa»

El secretari de comunicació de Ciutadans a Salamanca ha dimitit

Imatge a contrallum de diverses persones de festa
Enxampen un polític espanyol en una festa il·legal: «Tant me fa» | Cedida

Carlos Mateos, secretari de comunicació de Ciutadans a Salamanca, ha dimitit després de ser enxampat en una discoteca que estava oberta durant la nit malgrat estar imposat el toc de queda. Francisco Igea, vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, de Ciutadans, ha anunciat a través de les seves xarxes socials la dimissió de Carlos Mateos i ha volgut agrair la labor de la Policia.

Va ser la nit del dimarts al dimecres passat, 30 de desembre, quan el polític va ser sorprès en una discoteca de la ciutat castellanolleonesa per la Policia Municipal quan realitzaven les labors de control i vigilància pròpies del toc de queda.

Els agents estaven patrullant pels carrers del centre de la ciutat quan van veure que hi havia llum dins d'un dels locals, que havia d'estar tancat en ser més de les 00.00 hores, quan el toc de queda s'inicia a les 22.00 hores a Castella i Lleó. Quan es van acostar, van sentir música, veus i riures, per la qual cosa van trucar a la porta per a entrar en el local.

Van passar diversos minuts fins que, finalment, l'amo els va obrir la porta i els va assegurar que estava netejant al costat d'un dels seus empleats. Els agents no van creure la seva versió i van entrar en el local per a comprovar el seu estat i van veure begudes acabades de servir, sense acabar, i una pipa que estava llesta per a ser consumida.

L'amo va mantenir en tot moment que ell i el seu empleat estaven sols, però els agents van registrar les dues plantes del local i van acabar trobant amagats darrere de la barra a cinc persones, entre elles Carlos Mateos, secretari de comunicació de Ciutadans a la ciutat, i un exdirectiu d'Unionistes que ja va ser enxampat en una festa il·legal dies abans i que va haver de dimitir per això.

Finalment, l'amo del local va reconèixer que no estaven complint amb les mesures sanitàries marcades per les autoritats per a lluitar contra la pandèmia i es va mostrar penedit amb els agents, però el polític de Ciutadans, lluny de reconèixer l'error, va mostrar fatxenderia amb la Policia, dient-los que «a vosaltres us pago jo. Hi ha coses més importants per a utilitzar els diners públics» i que «el vostre cap soc jo i tant me fa aquestes sancions».

La situació es va mantenir una vegada fora del local, ja que Mateos es va negar a complir amb la recomanació dels agents que se n'anés a casa: «Faig el que em dona la gana», va assegurar, encara que finalment va ser convençut per un altre dels assistents a la festa perquè marxés cap a casa.

L'amo del local, el cambrer i les cinc persones enxampades rere la barra van ser proposades per rebre una sanció per saltar-se el toc de queda, per no usar màscara i per saltar-se el límit de reunió de sis persones.

Carlos Mateos defensa que estava treballant

Mateos ha explicat la seva versió de l'ocorregut per a 'eldiario.es', i ha al·legat que sí que estava en el local aquella nit, però treballant. Segons explica, el polític també és un empresari i té una empresa d'organització d'esdeveniments, per la qual cosa estava en el local fent fotos per a la web. 

Ell i l'amo van acordar fer les fotos de nit, amb el local tancat i net perquè quedessin millor. Al costat d'ells es trobava també un representant de refrescos, un altre dels quals es trobava darrere de la barra quan va arribar la Policia, encara que asseguren que no estaven amagats, sinó reunits.

El polític explica que ha tingut un mal any perquè la seva mare va emmalaltir de Covid-19 i fa un mes va perdre el seu cotxe, i que un dels reunits en el local podia aconseguir-li un altre, raó per la qual encara estaven en el local. Sobre les seves paraules contra els agents, Mateos explica que en cap moment es va aprofitar de la seva situació política, ja que és autònoma i no ostenta cap càrrec públic, sinó que es referia al fet que ell és un ciutadà normal que paga els seus impostos.

Segons la seva versió, un dels assistents a la reunió va dir a la policia que si no tenien res millor a fer, i l'agent el «va enviar a la merda», moment en el qual Mateos va entrar en acció i va advertir als agents que no podien multar-lo per estar en un bar, sinó proposar-lo per a una sanció.

Mateos és conscient que va cometre irregularitats perquè no portava posada la màscara, però continua defensant que estava treballant i que no es va fer un justificant de treball perquè li resulta «absurd», en ésser el seu propi cap. En qualsevol cas, atesa la situació, el polític va comunicar el succeït el matí següent i va presentar la seva dimissió.