L'associació Elite Taxi i Tito Àlvarez es retiren del comitè de vaga dels taxis

L'organització encapçalada per Tito Álvarez ha decidit retirar-se, perquè es pugui negociar la part final de la vaga de taxistes a Barcelona

L'associació Elite Taxi ha anunciat que es retira del comitè de vaga
L'associació Elite Taxi ha anunciat que es retira del comitè de vaga | CatalunyaDiari.cat

Elite Taxi, l’associació que ha liderat les protestes dels taxistes dels darrers dies, amb Alberto Alvarez Tito al capdavant, ha presentat la dimissió del comitè de vaga i es retira per tal de poder negociar aquesta part final de la pugna amb les VTC. Des del divendres els taxistes estan en lluita per pressionar el Govern per la regulació de les VTC i ahir van arribar a un preacord amb el departament de Territori que ara hauran de refrendar.

Tito està pel «sí» a l'acord amb la Generalitat

Els taxistes han de votar si accepten l’acord amb el Govern, que preveu, entre altres coses, la precontractació d’una hora per les VTC, o si pel contrari segueixen amb la vaga. Tito havia comunicat la seva intenció de votar sí i així ho farà però ja no com a líder del comitè de vaga. Han anunciat que seguiren amb la lluita però sense liderar-ho i que creuen que hi ha altres taxistes tenen forces per seguir amb la lluita.

Aquestes dimissions, sobretot la del líder dels taxistes Tito, arriben arran de la tensió que s'ha generat a l'assemblea de preparació de les votacions per decidir si s'aixeca la vaga o no. Tito assegura que el seu estat de salut no el permet seguir liderant la protesta. Altres fonts asseguren que altres taxistes han posat en dubte l'acord i han culpat al mateix Tito.

Tot i que ahir el sector va rebre com una bona notícia el preacord amb la Generalitat, avui abans de les votacions les opinions han canviat i alguns dels taxistes no es creuen les intencions de la Generalitat i posen en dubte l'acord del comitè de vaga amb el departament de Territori.

De 16 a 20, votació per decidir si s'acaba la vaga

Si no hi ha un canvi d'última hora, les votacions es faran de les quatre de la tarda a les vuit del vespre d'aquest dimecres, 23 de gener, i es podrà votar entre el «sí» i el «no» a aixecar la vaga que dura des de divendres i que ha generat greus problemes de mobilitat i de seguretat al centre de Barcelona. El Govern de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona esperen que els taxistes votin a favor de l'acord i s'acabi la vaga, així ho ha manifestat el mateix conseller Damià Calvet i l'alcaldessa Ada Colau. Per la seva banda, les empreses de VTC estan en contra de l'acord i han anunciat que poden deixar la ciutat de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari