Un grup de científics ha descobert l’asteroide Pysche 16, un meteorit ‘daurat’ valorat en 700 quintilions de dòlars degut als seus materials pesants que el componen: níquel, or i ferro. S’estima que aquests materials podrien fer rica a tota la població mundial convertint a tothom en multimilionaris, de manera que cada ciutadà rebria un bilió de dòlars. La Xina i els EUA estan partint de la base d’aquesta xifra per tal de treure el màxim profit del seu valor elevat, i poder enriquir la indústria minera, segons Mitch Hunter-Scullion, creador d’’Asteroid Mining Company’.
Pysche 16 es troba localitzat a uns 750.000 milions de quilòmetres respecte el nostre planeta, concretament entre Mart i Júpiter. L’objecte forma part del cinturó de cossos espacials que va descobrir l’astrònom i matemàtic Annibale de Gasparis. Hi ha teories que afirmen que la mida de l’asteroide ‘daurat’ és menor a 210 quilòmetres de diàmetre, degut a la pèrdua de les seves capes exteriors per xocs amb altres masses rocoses fa milions d’anys.
El mercat global de la mina podria pujar
Hi ha experts que expliquen que el mercat de cossos celestes podria arribar a guanyar molt de pes en el món de la mineria a nivell internacional, i que suposaria un gran avantatge de cara a les inversions tecnològiques. Aquest sector guanyaria tants dòlars que podria parlar-se de la ‘febre d’or’. L’agència aeroespacial de la NASA va anunciar que Pysche 16 podria ser el nucli d’un planeta desaparegut, raó per la qual té planejada una missió de cara a l’any 2022.
Per una banda, John Zarnecki, professor i president de la Reial Societat Astronòmica del Regne Unit, creu que es tardarien al voltant de 25 anys en obtenir una demostració que verifiqués si existeix la possibilitat o no d’extreure l’or de l’espai exterior. És més, Zarnecki també estableix la hipòtesi que afirma que 50 anys seria el temps necessari per portar a terme la producció comercial de l’or. En canvi, un grup de científics més optimistes veuen la descoberta del meteorit ‘daurat’ com un camí de fàcil accés.
Scott Moore, director executiu d’EuroSun Mining, assegura: «Els ‘titans de l’or’ controlen ara centenars de les propietats més productives del món, però els 4 o 5 milions d’unces d’or que porten al mercat cada any són poca cosa».