Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Vista del desert de Sahara i el riu Nil des de l'Estació Espacial Internacional

Un astronauta alerta que des de l’espai es veu com va avançant el canvi climàtic

L’italià Luca Parmitano, de l’Agència Espacial Europea (ESA), assegura que des de l’Estació Espacial Internacional ha vist avançat els deserts a la Terra

Vista del desert de Sahara i el riu Nil des de l'Estació Espacial Internacional
Vista del desert de Sahara i el riu Nil des de l'Estació Espacial Internacional | NASA

 

L’astronauta italià de l’Agència Espacial Europea (ESA), Luca Parmitano, alerta que des de l’Estació Espacial Internacional (EEI) ha pogut observar com els deserts anaven avançant a la Terra, una prova inconfusible que el canvi climàtic és cada vegada més marcat i una realitat indiscutible, inclús perceptible des de l’exterior de l’atmosfera.

«Aquests últims anys he vist deserts avançar i glaceres desfent-se», ha afirmat l’astronauta en una roda de premsa, destacant que els canvis que pateix el globus terrestre pel canvi climàtic són evidents des de l’EEI, ubicada a uns 400 quilòmetres de distància del nostre planeta. Parmitano ha presentat així les dades aportades per l’ESA sobre l’observació de l’escalfament global.  

Les fotografies dutes a terme per diversos astronautes des de fa 6 anys han reportat «autèntics canvis» al planeta a causa de l’augment de la temperatures terrestre. «Espero que les nostres paraules i mirades puguin ser compartides per alarmar la gent i advertir de veritat sobre l'enemic número u avui dia: l'escalfament global», ha afirmat Parmitano.

Toc d’atenció als polítics

L’astronauta ha aprofitat la roda de premsa i les dades recopilades per l’ESA per fer un toc d’atenció als polítics perquè es posin les piles en la lluita contra el canvi climàtic. «Espero que pugui animar els nostres líders a fer tot el possible, no qualsevol cosa, per tal de millorar la situació o invertir-la», ha expressat.

Parmitano és un jove astronauta italià de 42 anys que, després de la roda de premsa, torna a l’espai per tal de dur a terme la missió Beyond (‘més enllà’), que consistirà en realitzar desenes d’experiments per tal de marcar les passes de les futures missions espacials, com per exemple el retorn de l’home a la Lluna o la primera expedició humana a Mart.

També et pot interessar: