App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

Astúries, 'lliure' de coronavirus: Primera comunitat amb 14 dies sense casos

Malgrat això, el govern del Principat demana no abaixar la guàrdia

Una prova de coronavirus a Catalunya, 2020
Astúries se situa en una situació privilegiada respecte a altres comunitats | ACN

El coronavirus segueix afectant a Espanya, i segons han informat les autoritats sanitàries, es calcula que hi ha uns 20 rebrots actius al territori. Tot i això, hi ha una comunitat que pot presumir de bones notícies, i es que el principat d'Astúries sembla que és la primera comunitat autònoma lliure de Covid-19, almenys de manera temporal. 

14 dies sense registrar cap cas

Després de les últimes dades aportades pel ministeri, Astúries és la primera i única comunitat d'Espanya sense casos nous de coronavirus durant 14 dies seguits. Cal recordar que el període d'incubació del virus és de 14 dies, i passat aquest temps es pot considerar que una zona està lliure de transmissió de virus. Tot i això, el principat no ha volgut abaixar la guàrdia i segueix fent uns 800 PCR diaris a la població. «Estem treballant tant amb la mateixa rutina per detectar casos i definir protocols, que ni ens havíem adonat de la fita de les dues setmanes», explicava Rafael Cofiño, director general de Salut Pública. 

Des de l'arribada de la pandèmia al país, Astúries ha registrat 2.435 casos positius i 334 morts, unes dades que la situen com una de les comunitats menys afectades. «Després de l'esforç tan gran que hem fet tots no volem abaixar la guàrdia», explicava Blanca Aranda, la cap de Gabinet de la Conselleria de Salut. 

Més de 20 brots actius a Espanya

Durant la segona setmana de la 'nova normalitat', han sorgit diversos brots de coronavirus arreu del territori que preocupen a les autoritats sanitàries, arribant ja fins als 23. D'aquests, Fernando Simón va anunciar que els que més preocupaven eren els de Màlaga i Aragó, però ara cal estar alerta per l'inici de les vacances i la reobertura de les fronteres externes de la Unió Europea. 

Els brots a Espanya s'han registrat  a les comunitats de Cantàbria (13 positius), Extremadura (22), Comunitat Valenciana (14), Aragó (320), Galícia (312), Catalunya (49), Múrcia (38), Andalusia (181), Navarra (62), Castella i Lleó (20), País Basc (17) i Canàries (25).