L'ATM incrementarà l'oferta de transport públic als territoris que aquest dilluns passen a la fase 1

Es farà un seguiment diari de l'evolució de la demanda per valorar les mesures a implementar en funció de les característiques de cada servei

TMB afegirà una llançadora de bus com a transport alternatiu de la línia 1 de metro
El transport públic recupera part dels serveis des d'aquest dilluns. | Cedida

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha anunciat que incrementarà l'oferta de transport públic a les zones que aquest dilluns ja passen a la fase 1 del procés de desescalada. A més, l'ATM ha explicat que es farà un seguiment diari de l'evolució de la demanda per valorar les mesures a implementar en funció de les característiques concretes i respectant sempre l'aforament màxim i les distàncies de seguretat.

En relació amb els serveis d’autobús urbà de municipis de més població, com poden ser Vic o Sitges, entre d’altres, l’oferta farà «un salt important» a partir de dilluns, en molts casos per sobre del 80%, i arribant al 100% en algunes localitats puntuals, tal com han apuntat.

El servei a Barcelona, entre el 50% i el 65%

Pel que fa a Barcelona, l'ATM ha detallat que recentment ja s'ha fet increments d'entre el 10% i el 15% en l'oferta en les jornades laborables, sobretot en les hores punta. Fins ara, l'oferta general mitjana d'un dia laborable se situa entre el 50% i el 65%, tot i que l'ATM concreta que, en moments puntuals d'aquests dies, s'ha arribat a oferir el 80% del servei en hores punta, per garantir que no se supera els límits permesos.

En aquest sentit, des del consorci, han remarcat que en algun cas puntual al Metro de Barcelona l'oferta ja ha arribat, fins i tot, al 86% en els moments de major afluència. Tot i això, l'ATM ha assegurat que no s'ha superat «en cap moment» el límit màxim actual del 50% de l'aforament i diuen que s'està fent un seguiment «exhaustiu» de possibles situacions on es pugui superar la restricció.


Comentaris

envia el comentari