Novetats en les limitacions de les Fases 0, 1 i 2 de la desescalada

El BOE d'aquest dissabte inclou variacions i noves relaxacions de les limitacions de l'estat d'alarma

Els treballadors d'un restaurant de Boston (Estats Units) entregant menjar als treballadors dels hospitals
Novetats en les limitacions de les Fases 0, 1 i 2 de la desescalada | Europa Press

El govern espanyol ha publicat aquest dissabte al vespre en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la nova ordre que regula les restriccions de l'estat d'alarma a partir del pròxim dilluns.

Aquest document inclou canvis en les tres fases de la desescalada que actualment són vigents a Espanya, tant a la Fase 0 on encara es quedaran Madrid, Barcelona i parts de Castella i Lleó; com en la Fase 1 on se situa gran part del territori espanyol; i també en la Fase 2 que dilluns s'estrenarà en algunes illes, avançades a la resta d'Espanya com ja va passar al començament de la desescalada.

Aquests canvis se sumaran a les limitacions que ja són vigents a cada fase i a cada zona, que es mantindran sense canvis.

Canvis a les fases 0, 1 i 2: Casaments, comerços i cinemes

Com a novetat, en la fase 2 —en la qual s'estrenaran Formentera i les illes Canàries de La Graciosa, El Hierro i La Gomera— es flexibilitza l'horari per fer esport, que serà lliure a excepció de les franges reservades a la gent gran.  També es permetran els casaments per a un màxim de 100 persones a l'aire lliure i 50 en interior, i els enterraments s'amplien a 25 assistents.

Quant a la fase 0, on encara hi seran Barcelona i part de l'àrea metropolitana i Madrid, s'han eliminat algunes de les restriccions, com l'obertura de locals de menys de 400 metres quadrats sense cita prèvia.

En la fase 2, a la qual Salut proposarà que les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu i l'Aran hi entrin el pròxim 25 de maig, el govern espanyol amplia la limitació de l'aforament al 40% dels restaurants; l'obertura de cinemes i teatres amb un terç d'assistents, així com la possibilitat de visitar monuments i sales d'exposicions

Quant a les residències, en aquesta segona fase es permetran les visites «preferentment» en supòsits excepcionals com els que fan referència «al final de la vida» o per «alleujament per descompensació neurocognitiva del resident». Les piscines recreatives podran obrir amb un terç de l'aforament, com també les zones comunes d'hotels i establiments turístics.

A la fase 1 es permetrà la caça i pesca esportiva i recreativa i l'obertura de locals de més de 400 metres.


Comentaris

envia el comentari