La Generalitat demanarà que 3 regions sanitàries avancin a la Fase 2 el 25 de maig

Les tres zones van avançar a la Fase 1 el passat 11 de maig

Pla general de dues dones amb mascareta caminant per la platja d'Altafulla en el primer dia permès per sortir a practicar esport.
La Generalitat demanarà que 3 regions sanitàries avancin a Fase 2 de desescalada el 25 de maig | CatalunyaDiari

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat en roda de premsa aquest dissabte, 16 de maig, que la Generalitat té previst demanar que les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu-Aran passin a la Fase 2 de la desescalada el pròxim 25 de maig. Les tres zones ja van ser les primeres de Catalunya que van poder avançar a la Fase des de l'11 de maig.

Segons ha anunciat, els indicadors de les tres regions sanitàries «van bé», fet que podria fer que de nou s'avancessin a la resta de Catalunya en la desescalada. Cal recordar que la resta de Lleida, Girona i la Catalunya Central encetaran la fase 1 el pròxim dilluns, 18 de maig, i que de moment no està previst que Barcelona i les seves àrees metropolitanes ho facin.

Què es pot fer a la Fase 2?

Si aquestes tres zones passessin de fase, a partir del 25 de maig veurien relaxades encara més les limitacions implementades fins ara. 

Obertura de centres comercials: Les grans superfícies i els centres comercials podrien tornar a obrir al públic, però mantenint les distàncies de seguretat, un aforament màxim del 40% del total i amb les zones comuns tancades a l'ús públic.

Obertura de bars i restaurants: Els locals de gastronomia podran obrir també l'interior dels establiments, i no només les terrasses, però amb un aforament màxim de 33% i amb atenció només a taula, sense barra. 

Circulació: Es mantindran totes les limitacions actuals. Lliure circulació dins la mateixa regió sanitària, però seguirà prohibit canviar de regió. 

Escoles: Podran obrir els centres escolars amb educació infantil per ajudar a la conciliació familiar amb la tornada dels pares a treballar. També es podran reobrir els centres per als alumnes de 4t d'E.S.O. i de 2n de Batxillerat, amb classes que serien voluntàries. 

Cultura: Reobren cinemes, teatres i sales de concerts amb un aforament màxim al 33% i mantenint distàncies de seguretat, com per exemple separació obligatòria entre seients.

Hostaleria: Els hotels podran començar a obrir també les zones comunes, inclosos menjadors, piscines i altres instal·lacions, sempre limitades a un 33% de l'aforament màxim. 

Llocs de culte: S'amplia l'aforament màxim dels edificis de culte com les esglésies al 50% de la seva capacitat. 


Comentaris

envia el comentari