Els hospitals catalans tindran més llits d'UCI que abans de la crisi sanitària

Ho ha anunciat el diretor del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, aquest dissabte

Unitat de Cures Intensives d'un Hospital
El CatSalut treballa perquè els hospitals catalans estiguin preparats per si hi ha una nova onada de contagis. | EFE

Els hospitals catalans mantindran oberts «de forma estable i per sempre» un 30% més de llits d'UCI que els que hi havia abans de la crisi de la Covid-19. Així ho ha assegurat el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, en una entrevista al programa 'Via lliure' de RAC 1.

Segons ha explicat Adrià Comella, l'autorització als adults per sortir a fer esport i passejar, avui fa dues setmanes, no ha comportat un increment de casos de coronavirus als hospitals. En aquest sentit, ha manifestat que «no definiria la situació com a controlada, perquè els hospitals encara tenen molta feina al davant, però les altes superen els ingressos i es va desescalant».

Tot i la millora en les xifres, s'ha pres la decisió de mantenir oberts més llits d'UCI que els que hi havia abans de la pandèmia, per tal de donar resposta a una potencial nova onada de contagis a partir de l'octubre. A més d'aquest increment, Comella ha dit que «també preveiem que si hem de tenir una onada important de cara a l’hivern, pugui ser relativament senzill muntar una estructura de llits crítics».

El CatSalut mantindrà la compra de material sanitari

Davant la possibilitat d'una nova onada de contagis de cara a la tardor, el CatSalut mantindrà la compra de material sanitari, com respiradors, equips de protecció o capçals de llits crítics, per tal que els hospitals estiguin preparats. Adrià Comella ha assenyalat que «si en cinc mesos tenim un repunt, hem de tenir els materials i la tecnologia a punt perquè, si hi ha una nova onada, l’impacte als hospitals sigui menor».

Segons ha explicat el director del CatSalut a RAC 1, abans de la crisi sanitària s'adquirien mig milió d'unitats de material sanitari a la setmana. Aquesta xifra, en el punt àlgid de la pandèmia, va arribar als cinc milions d'unitats, mentre que actualment s'ha estabilitzat sobre els tres milions.


Comentaris

envia el comentari