Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d’un patinet elèctric atropellant una dona de 58 anys al carrer Aragó de Barcelona. Dilluns, 29 de març de 2021.

Un patinet elèctric atropella una dona a Barcelona i la deixa inconscient

La dona va ser traslladada immediatament a l'Hospital de Sant Pau

Impactants imatges d’un atropellament a Barcelona que han estat gravades per la càmera d’un vehicle. Els fets han tingut lloc aquest matí al carrer Aragó de la ciutat comtal, quan una dona de 58 anys ha estat atropellada per una persona que conduïa un patinet elèctric.

Les imatges han donat la volta a les xarxes, ja que es veu de manera explícita el moment de l’impacte entre el vehicle i la víctima. La dona, de 58 anys, estava creuant el carril bici del carrer Aragó, a la confluència amb el Passeig de Gràcia. En aquest moment, i sense que ella noti cap presència, apareix un patinet elèctric a gran velocitat i tira la dona a terra instantàniament.

El conductor del patinet elèctric ja ha estat identificat

El Servei d’Emergències Mèdiques ha informat que la trucada s’ha rebut poc després de les deu del matí, quan diversos equips de sanitaris han arribat a la zona del fet i han traslladat la víctima a l’Hospital de Sant Pau. Així, els serveis mèdics han confirmat que la dona estava ferida però amb pronòstic «menys greu» de l’esperat.

Per la seva banda, l’Hospital de Sant Pau ha informat que la dona podrà marxar cap a casa seva demà mateix, ja que es troba lleu, però s’haurà de quedar aquesta nit a l’hospital perquè està pendent d’evolució.

El vídeo que ha recorregut les xarxes ha estat gravat des de l’interior d’un vehicle que es trobava a la parada de taxis del carrer d’Aragó. Gràcies a aquestes imatges i als testimonis de les persones properes, el conductor ja ha estat identificat, tal com ha afirmat l’Ajuntament de Barcelona.

Tarragona imposa 75 sancions a usuaris de patinets elèctrics en una setmana

Els patinets són uns nous vehicles que han aparegut a les nostres carreteres i, ara per ara, són responsables o víctimes de molts accidents de trànsit. En aquest sentit, l'Ajuntament de Tarragona admet «preocupació» pel mal ús creixent de patinets elèctrics i bicicletes a la ciutat. Per aquest motiu, ha posat en marxa una campanya per frenar les conductes perilloses. La problemàtica s'ha accentuat en les darreres setmanes coincidint amb la posada en servei de 1.500 patinets de lloguer arreu de la ciutat. Durant el mes de març la Guàrdia Urbana ha imposat 105 sancions a usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP), 75 de les quals corresponen únicament a la setmana passada. Els cossos policials detecten usuaris que circulen per la vorera en lloc de fer-ho per la calçada o els carrils bici, vehicles amb més d'un passatger o grups de menors que fan un ús col·lectiu dels patinets.

L'increment del control i vigilància s'ha traduït en un augment de les sancions imposades, segons l'Ajuntament. Des de l'entrada en vigor de la normativa 'Ciutat 30' a mitjan setembre, s'han interposat unes 200 denúncies, però més de la meitat corresponen al març. El conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, ha remarcat que les tres empreses de lloguer de patinets col·laboren «amb l'objectiu de corregir alguns comportaments amb la tecnologia».

La Guàrdia Urbana ha incrementat els controls itinerants en diferents punts de la ciutat per detectar conductes irregulars. També es fa un «control escrupolós dels VMP estacionats fora de les zones senyalitzades, retirant el patinet en el cas que pertorbi o obstaculitzi el pas de les persones, l'accés a immobles o botigues o l'ús del mobiliari urbà». Als barris de Ponent es treballa per controlar l'ús col·lectiu dels VMP per part de menors.

La policia també incidirà en la prohibició de circular per les voreres, seguint la modificació del codi de circulació que va entrar en vigor el gener passat. A més, l'Ajuntament informa que la campanya també vol conscienciar sobre altres pràctiques que, tot i que no representen una infracció per si mateixes, «poden ser molestes pels vianants» com és el cas de circular amb els VMP en grup.