Eroski es reforça a Catalunya amb EP Corporate Group com a nou soci

L'operació permet a Eroski millorar la seva posició financera i donar per complert el compromís d'amortització de deute fixat per a finals d'enguany

Eroski ha aconseguit un acord amb el hòlding inversor EP Corporate Group perquè s'incorpori com a soci paritari en la societat Supratuc 2020, que engloba els negocis de la firma a Catalunya i Balears. D'aquesta manera, Eroski finalitza el procés de cerca de soci que va arrencar a finals del 2019 amb la finalitat d'enfortir l'estructura financera del grup i enfortir el seu posicionament en totes dues regions.

L'operació permet a Eroski millorar la seva posició financera i donar per culminat el compromís d'amortització de deute fixat per a finals d'enguany, en un import superior al compromès amb les entitats financeres, i impulsarà el rellançament de les inversions i de l'activitat a Catalunya amb la marca Caprabo i a Balears amb la marca Eroski.

La plena efectivitat del tancament de l'operació està subjecta a unes certes condicions suspensives, entre les quals es troben determinades autoritzacions reguladores i contractuals.

Una operació «molt positiva», segons el president d'Eroski

El president d'Eroski, Agustín Markaide, ha valorat l'operació de manera «molt positiva», ja que situa a Eroski on havien planificat. «Sens dubte amb l'acord avui aconseguit, culminem aquest procés amb més capacitats», ha assegurat.

Segons ha indicat, aquesta operació permet a Eroski «enfortir els nostres recursos i augmentar la nostra capacitat d'inversió, així com donar compliment als compromisos d'amortització de deute, tal com fem puntualment». A més, ha assenyalat, suposa «un estímul per la confiança d'EP Corporate Group en el nostre projecte de futur, ja que aquest acord arrenca amb un pla de gestió i desenvolupament acceptat per totes dues parts, que permetrà la consolidació dels nostres mercats, el reforç de la nostra posició comercial i la seva rendibilitat».

«La capacitat tractora que ha demostrat tenir el nostre negoci, fins i tot a escala internacional, durant el procés de cerca d'un soci confirma que la nostra activitat i plans per al futur van en bona direcció», ha subratllat Markaide.

EP Corporate Group, el hòlding d'inversió de Daniel Kretínsk 

EP Corporate Group és el hòlding d'inversió de Daniel Kretínsk i el seu equip directiu, amb ingressos anuals de més de 10 mil milions d'euros en energia, infraestructura i mitjans. Daniel Kretínsk, juntament amb el seu soci eslovac, Patrik Tkác, són un dels principals inversors, entre altres, en el sector minorista d'alimentació a Europa, amb participacions amb metro, Casino Guichard Perrachon i la britànica Sainsbury's.

«Aquesta transacció marca un pas important per a EP Corporate Group. Estem entusiasmats d'acompanyar a Eroski en el seu negoci de Catalunya i Balears, on operen fortes ensenyes amb un potencial molt atractiu. Valorem la seva organització i secundem plenament el seu pla d'expansió en aquests mercats. Esperem contribuir amb la nostra experiència i recursos per a potenciar el seu desenvolupament», ha declarat el CEO de EP Global Commerce, Marco Arcelli.

Eroski compta, al llarg dels seus més de 50 anys d'història, amb experiències en el desenvolupament conjunt del negoci al costat d'un soci. Tal és el cas de la seva activitat actual a Galícia a través de la seva filial Vegalsa-Eroski participada també al 50%.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari