El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, durant una roda de premsa

Simón: «Si aconseguim que la Setmana Santa no tingui gran impacte, potser no té sentit parlar de quarta onada»

El doctor tècnic del ministeri de Sanitat explica que Espanya es troba en «una situació d’inflexió» en aquesta Setmana Santa

El doctor tècnic del ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha comparegut davant els mitjans per demanar un compliment estricte de les mesures durant el la Setmana Santa per evitar una quarta onada. «Si entre tots som capaços de mantenir la disciplina, sé que no és una paraula molt bonica en període vocacional, però si aconseguim mantenir les mesures durant la Setmana Santa potser no té massa sentit parlar de quarta onada», ha dit.

Tot i això, Simón ha explicat que «el més probable» és que la tendència a l’alça d’Espanya es mantingui els propers dies i que «l’objectiu actual és que l’impacte de la mobilitat no sigui com en períodes de festivitats prèvies».

En aquesta línia, el mateix Simón ha explicat que «tot i que algunes mesures es poden relaxar, moltes mesures de protecció s’han de seguir mantenint», i ha insistit: «Les comunitats que han tingut bons números pel què fa a contagis han estat les que han posat una sèrie de mesures en previsió dels dies festius concrets. Dies que, per cert, compten amb més risc de socialitzar».

«Una situació d’inflexió»

«Estem en una situació d'inflexió. És a dir, a partir d’ara podem mantenir la tendència ascendent i o, per contra, podem començar a revertir-la, és quelcom que és en mans de tots. Si aconseguim mantenir la tendència unes setmanes més, amb el nivell actual de vacunació, podríem tenir una onada molt més suau que les observades en períodes previs», ha comentat Fernando Simón.

Activitats a l’aire lliure

Per acabar, Simón ha recomanat que, davant els bons dies que es preveuen per aquesta Setmana Santa, es facin el màxim d’activitats possibles a l’aire lliure. «Sí, activitats a l’aire lliure. Tenim uns dies que sembla que el temps ens respectarà i farà bo. Si podem fer més activitats fora, millor. Ens ajudarà, n’estic segur», ha sentenciat.