Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una espectacular sortida de sol al Delta de l'Ebre

Petites novetats a la costa en un nou dia d'estiuet: Temps a Catalunya el dimarts 30 de març del 2021

Les boires i els núvols baixos guanyen extensió en algunes platges. Les TºC seguiran altes i càlides per l'època

El temps seguirà marcat per la calma absoluta i unes temperatures que seguiran altes per l’època a gran part de Catalunya de cara al dimarts, 30 de març. De nou, l’ambient serà càlid al centre de la jornada amb ambient d’estiuet i sol en conjunt. No obstant, arribaran algunes novetats a punts del litoral, sobretot a la Costa Brava i Terres de l’Ebre, ja que els núvols baixos i les boires guanyaran extensió. Arran de mar, els termòmetres seguiran frenats amb més fresca. La tranquil·litat durarà encara uns dies, a l’espera dels canvis que arribarien els dies festius de Setmana Santa.

Mapa de previsió a Catalunya el 30 de març del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

[predef]telegramcatmeteo-607[/predef]

Alguns canvis a la costa

Pel que fa a l’estat del cel, el sol seguirà sent el clar protagonista arreu del territori amb molt poques excepcions. Tan sols arribaran petites novetats a punts de la costa, sobretot a la Costa Brava i al litoral de les Terres de l’Ebre, ja que els núvols baixos i les boires guanyaran extensió, especialment a primeres hores i, de nou, a partir del vespre. Per tant, aquesta situació pot fer la guitza a molta gent que s’apropi a prendre el sol a les platges.

Més enllà d’aquests petits canvis, també arribaran algunes bandes de núvols prims pel sud de Catalunya que no impediran una jornada radiant, mentre que les nuvolades de tarda del Pirineu seran inofensives i no deixaran ni una gota. En definitiva, serà un dimarts per aprofitar. 

Segueix la calor

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran molt semblants, tot i que de nit poden pujar lleugerament amb un fred molt moderat. Pel que fa a les màximes, seguiran movent-se entre els 20º i 25º la majoria, inclús més altes a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre. En canvi, quedaran més frenades a la costa pels núvols baixos o per la influència de l’aigua freda del mar, amb valors d’entre 16º i 21º. En conjunt, un ambient càlid i de màniga curta al migdia poc habitual per trobar-nos encara al mes de març.

Canvis a finals de setmana

Si donem un cop d’ull als dies vinents, la calma seguirà amb nosaltres encara uns dies, però els mapes segueixen insistint en el fet que, a partir de divendres i durant el cap de setmana, els xàfecs de tarda aniran a més  i poden aparèixer a moltes comarques, especialment dissabte. Una situació de temps més mogut típic de primavera que coincidirà amb els dies festius en què més gent té vacances. Tot plegat s’haurà d’anar seguint amb atenció.