L'Audiència de Madrid condemna Pilar Abel a pagar l'exhumació de Salvador Dalí

La Justícia confirma que no és filla del geni surrealista

La seva demanda de paternitat va obligar a exhumar el cos del geni surrealista  | Catalunya Diari

El recorregut judicial de la demanda de paternitat que Pilar Abel va interposar assegurant ser filla de Salvador Dalí ha escrit un nou capítol que podria ser l'últim. La secció 22 de l'Audiència de Madrid ha tombat el recurs de la figuerenca contra la decisió del jutjat de primera instància 11 de Madrid que, l'octubre del 2017, va desestimar la demanda de paternitat.

Ja aleshores, el jutjat va imposar les despeses judicials a la demandant per la «temeritat» d'anar a judici tot i saber que les proves d'ADN havien confirmat que no tenen parentiu. Pilar Abel qüestionava la cadena de custòdia de les proves i dubtava de «l'objectivitat i la capacitat» tant dels forenses que van extreure les mostres com de l'Institut Nacional de Toxicologia que les va analitzar. 

  

La Fundació Gala-Salvador Dalí informa que l'Audiència ha confirmat així la sentència de primera instància i condemna Pilar Abel a pagar les costes de tot el procediment. Fonts de la fundació subratllen que les costes inclouen també les despeses de l'exhumació de les restes de Dalí per fer les proves d'ADN.

Últim capítol de la història?

La Fundació recorda que Pilar Abel va interposar la demanda de paternitat l'any 2015. Aquest procediment judicial va obligar, fins i tot, a exhumar el cos de Salvador Dalí, enterrat sota la cúpula geodèsica del Teatre-Museu Dalí de Figueres. Una actuació que va produir-se el 20 de juliol de 2017 i que va generar una gran expectació mediàtica, amb la ferma oposició de la Fundació Salvador Dalí.

Després de fer les proves d'ADN, al març, la Fundació Salvador Dalí anunciava que s'havien restituït les restes extretes per fer les proves. Tot i que les proves van confirmar que no era filla de Dalí, Pilar Abel va tirar endavant amb el procediment i i el cas va arribar a judici. I no només això, sinó que va recórrer a l'Audiència de Madrid la resolució del jutjat de primera instància que tombava la demanda de paternitat.

Ara l'Audiència ha desestimat el recurs, però la sentència no és ferma i es pot recórrer. D'altra banda, durant la tramitació del procediment, Pilar Abel va declarar públicament que és insolvent i que no podrà assumir les despeses judicials.


Comentaris

envia el comentari