Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Uns agents dels Mossos d'Esquadra realitzant un control policial

Interior anuncia controls intensius per evitar «violència gratuïta» a la manifestació d'avui

El conseller ha explicat que hi ha grups «heterogenis» que actuen «aixoplugats sota la ràbia»

Uns agents dels Mossos d'Esquadra realitzant un control policial
Sàmper afirma que augmentaran els controls per evitar problemes a les manifestacions | Cedida

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que hi haurà controls policials preventius per evitar la «violència gratuïta» a la manifestació convocada aquest dijous contra les restriccions per la covid-19. L'objectiu dels mossos és evitar els aldarulls que hi va haver el divendres passat «amb 50 contenidors cremats i un Decathlon amb pillatge de material esportiu», ha dit el conseller.

«Això ja no va passar dissabte i tampoc passarà avui», ha assegurat. Ha explicat que en una reunió amb el ministre de l'Interior del govern espanyol i els consellers del País Basc i Navarra sobre les protestes van concloure que arreu «el modus operandi és pràcticament el mateix», amb grups «heterogenis» que actuen «aixoplugats sota la ràbia».

Sàmper afirma que hi ha risc que s’uneixin grups violents d’ambdós extrems

La reunió dels tres consellers i el ministre de l'Interior per estudiar com prevenir aldarulls en les protestes contra les restriccions va ser el dimecres. «Vam arribar a la conclusió que el modus operandi és pràcticament el mateix, la confluència de grups no violents amb grups violents tan heterogenis i incompatibles com l'extrema dreta i l'extrema esquerra aixoplugats sota la ràbia que provoquen les mesures restrictives de la covid-19», ha explicat Sàmper.

El conseller ha dit que «aquest és el risc de tota manifestació mentre tinguem aquestes mesures» i per això ha indicat que aquest dijous a les sis de la tarda tenen previst fer una reunió del Cecor amb el grau de risc 3.

Pel que fa a la manifestació d'aquest dijous, Sàmper ha apuntat que «en principi està convocada per sectors negacionistes que estan en contra del confinament nocturn i el tancament de negocis». Ha afegit que «el risc que hi ha és que s'hi afegeixin grups violents com va passar el divendres amb grups d'entorns de l'extrema dreta, l'independentisme radical, anarquisme, gent de l'entorn dels radicals del futbol... aquí és on hi ha el risc», ha dit.

El risc terrorista es manté al nivell 4

El conseller ha explicat que «es manté el risc terrorista a nivell 4». Ha afegit que després dels darrers atemptats a Europa «els Mossos d'Esquadra i els seus comandaments estan fent els treballs oportuns per intentar evitar que això es produeixi a Catalunya».