La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, amb un vestit vermell, durant una roda de premsa

El govern espanyol sorprèn: aprova una pujada de sou per als militars

María Jesús Montero assegura que ha estat un pas «lògic i convenient»

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts una pujada salarial per als membres de les Forces Armades que suposarà un increment d'entre 17 i 60 euros al mes en les nòmines dels militars, en funció del seu ús.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ja va informar les associacions professionals de les Forces Armades a principis de mes d'aquest increment retributiu, que es reflecteix en una modificació a l'alça del denominat Component General del Component Específic, que va a assignat per ocupacions.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Les associacions militars porten anys reivindicant una revisió de les seves retribucions i denunciant les diferències respecte a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, agreujades després de l'aprovació de l'últim tram d'equiparació salarial per als membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE).

L'objectiu de l'augment aprovat aquest dimarts és prevaler les primeres ocupacions de cada escala, segons han explicat a Europa Press membres de les associacions, i s'aplicarà de manera retroactiva des del passat 1 de gener.

La proposta original era augmentar el sou, com a mínim, en 100 euros

Els Pressupostos Generals de l'Estat ja van incloure 175 milions d'euros d'augment en despeses de personal en el Ministeri de Defensa respecte al pressupost base de 2020. Això es va traduir en un augment dels sous gràcies al 0,9 per cent d'increment aprovat per a tots els funcionaris i millores en altres complements, el d'ús del personal de Tropa i Marineria i el component singular del complement específic.

Les associacions professionals veuen aquestes mesures com «un primer pas», però denuncien que estan encara lluny de les seves reivindicacions. La seva proposta era una pujada inicial de cent euros mensuals i iniciar a partir d'aquí les negociacions. Totes les pujades juntes suposen un augment mensual que oscil·la entre els 40 i els 113 euros, segons calculen les associacions.

La ministra portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha assegurat que aquest augment de retribucions corregeix el «desfasament» que hi havia entre l'augment d'exigència en la titulació dels militars i els seus sous. «Era lògic i convenient compassar les exigències formatives amb les retribucions», ha insistit.