Augmenta el consum d'un producte tòxic venut com a solució contra el coronavirus

El Servei d'Informació Toxicològica ha anunciat que entre l'abril i el juliol s'han rebut un total de 26 consultes

Una investigadora russa, treballant en un laboratori en la recerca de la vacuna contra el coronavirus
Una investigadora russa treballant en un laboratori en la recerca de la vacuna contra el coronavirus | Europa Press

L'Institut Nacional de Toxicologia del Ministeri de Justícia ha alertat aquest dilluns de l'increment del consum d'un producte anomenat 'Solución Mineral Milagrosa', que és en realitat una solució tòxica que és nociva per la salut humana. Davant la situació actual de la pandèmia del coronavirus, dia rere dia apareixen hipotètics productes que asseguren poder combatre el virus. Cal anar molt amb compte perquè consumir una d'aquestes solucions pot costar molt clar.

Concretament, el MMS, sigla de 'suplement mineral miraculós' en anglès, és un derivat del lleixiu nociu per a la salut humana comercialitzat com a desinfectant. El Servei d'Informació Toxicològica (SIT) de l'institut avisa que entre l'abril i el juliol han rebut fins a 26 trucades telefòniques amb relació el consum d'aquest compost químic.

Això representa un augment de les consultes durant aquest període de temps si es té en compte que durant tot l'any 2019 només es van fer 8 consultes per intoxicacions. Així doncs, enguany s'ha sol·licitat informació el triple de vegades. Per aquest motiu, l'Institut Nacional de Toxicologia recorda que la solució no és apta per al consum humà pels efectes adversos que produeix: és irritant per ingesta, inhalació o contacte amb les mucoses o la pell.

Josep Pàmies, un dels principals promotors a Catalunya

Cal recordar que un dels principals promotors d'aquesta solució és el curandero Josep Pàmies. L'activista defensa l'MMS com a tractament per a la Covid-19 encara que actualment no existeixi cap estudi científic que demostri que té propietats curatives. De fet, assegurava inclòs que també curava l'ebola i la malària. En aquest sentit, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya va denunciar l'activitat de Pàmies.

L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris o l'Administració de l'Alimentació i els Fàrmacs dels Estats Units també han alertat de la perillositat de la substància. Per tot plegat, diversos organismes han posat el crit al cel davant la perillositat de consumir aquest producte i ho han comunicat a través de les xarxes socials.


Comentaris

envia el comentari