Augmenta el preu de butà en ple temporal de fred i neu

L'augment del preu es deu a l'increment de les matèries primeres

El preu mitjà de la bombona de butà de 12,5 kg pujarà a partir d'aquest dimarts, 21 de gener, un 4,95%, que es tradueix a 63 cèntims més respecte als 12,74 euros del preu màxim vigent. Així ho ha informat el ministeri per a la Transició Ecològica que assegura que aquest increment es deu a l'ascens de les cotitzacions de la matèria primera (+12,56%) i a l'increment dels nolis (6,92%) respecte al bimestre anterior. Es tracta, a més, del preu més alt de la bombona de butà des del març del 2018 (13,86 euros).

És la segona pujada consecutiva, tenint en compte que el passat novembre el preu va augmentar un 4,86%. La pujada de fa dos mesos va ser la primera en tot el 2019; de fet, feia cinc vegades seguides —10 mesos— que baixava. Aquest increment afecta les bombones de butà més assídues a les llars espanyoles. Prop de vuit milions de persones l'utilitzen. La mesura, però, estarà en vigor durant dos mesos, fins al tercer dimarts del març.

El GLP canalitzat, un 5,3% més car

D'altra banda, els preus del gas liquat del petroli (GLP) canalitzat també registraran una pujada: un 5,3% respecte als preus en vigor per la pujada respecte al mes anterior de la cotització internacional del propà (+15,5%) i del butà (+3,3%).

  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari