Pugen a 134 els pacients ingressats per covid-19 a la Regió Sanitària de Lleida

El Departament de Salut, paral·lelament, ha reconegut que a Lleida «s'hi va arribar tard»

L'equip de mostres d'Atenció Primària de Lleida preparant-se per fer proves PCR en una residència d'Aitona. Imatge del 7 de juliol de 2020La xifra de pacients per covid-19 ha augmentat aquest divendres a Lleida | CatalunyaDiari

La xifra de pacients ingressats per covid-19 als hospitals de la Regió Sanitària de Lleida ha pujat a 134 aquest divendres, segons ha comunicat el Departament de Salut. Així mateix, el volum de persones ingressades a les UCI dels diferents centres hospitalaris és de 15. Als centres habilitats per aïllar positius que estan lleu o són asimptomàtics hi ha 82 persones. L'Hospital Arnau de Vilanova té un total de 71 persones amb covid-19, de les quals 9 a l'UCI i 62 a planta. Des de l'1 de juliol un total de 84 persones han estat donades d'alta en aquest hospital de referència de la regió sanitària.

A l'Hospital Santa Maria hi ha 7 persones ingressades amb coronavirus, de les quals 4 a l'UCI i 3 a planta. Des de l'1 de juliol s'ha donat d'alta un pacient en aquest centre. A l'Hotel Salut Nastasi hi ha 13 persones ingressades i a altres centres de la regió hi ha 43 hospitalitzats, dels quals 2 a l'UCI i 41 a planta. Pel que fa a les persones aïllades en centre habilitats per aquest fi, a l'Hotel Rambla hi ha 29 persones (4 covid-19 positiu i 25 contactes), i a la Manerana hi ha 53 persones, totes elles amb covid-19 positiu.

El Govern reconeix que va fer tard 

La ciutat de Lleida es troba en una situació molt delicada. Els casos de coronavirus augmenten dia rere dia, tot i el confinament decretat fa uns dies, el qual ha comportat el tancament també de bars i restaurants o petits comerços, altra vegada durament afectats. Ara sembla que les institucions comencen a acceptar part de la culpa d'aquesta malaurada situació que s'està tornant a viure al Segrià

Salut ha reconegut que a Lleida «s'hi va arribar tard». Així ho va assegurar Jacobo Mendioroz, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya. Un reconeixement que molts ciutadans estaven esperant, i que arriba enmig d'una corba de contagis que, igual que al març, no para de créixer i preocupa a molts. 


Comentaris

envia el comentari