Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Professionals fumiguen contra els mosquits a Coria del Río (Sevilla)

Augmenten els casos de febre del Nil i la malaltia s'estén a una gran capital espanyola

Hi ha 20 persones ingressades, 7 a l'UCI, i dues persones ja han perdut la vida
Professionals fumiguen contra els mosquits a Coria del Río (Sevilla)
Segueix augmentant el nombre de contagis per febre del Nil a Espanya | Europa Press

Aquest dimarts, 25 d'agost, s'ha confirmat que els casos associats al brot de febre del Nil que està afectant la zona de Sevilla han ascendit fins a 45, malgrat que de moment només s'han pogut confirmar vuit casos a través de proves. Això suposa que s'han registrat tres casos més que ahir, dels quals hi ha 20 pacients ingressats, dos més que en la jornada anterior.

D'aquests 20 pacients que estan ingressats en diferents hospitals de la zona, n'hi ha set que estan a la Unitat de Cures Intensives (UCI), un menys que els que hi havia ahir. A més, dues persones ja han perdut la vida a causa d'aquesta malaltia, una dona de 85 anys i un home de 77 anys.

A més, aquest dimarts també s'ha conegut que el radi d'acció del virus que provoca aquesta malaltia també s'està expandint, i ja ha arribat a la mateixa capital de Sevilla, amb un cas declarat. De moment, però, la gran majoria d'afectats es troben a les localitats de Coria del Río y La Puebla del Río

Les autoritats andaluses incideixen en la diferenciació dels casos, ja que oficialment només hi ha vuit persones que pateixen la malaltia i que les proves d'ADN de sang o d'orina han confirmat. A més, hi ha 31 casos probables, el que es denomina com a «mostres positives».

Aquests casos segueixen el criteri clínic, és a dir, tenen els mateixos símptomes compatibles amb meningoencefalitis; i el criteri epidemiològic, és a dir, que es donen en una zona de risc i la diagnosi del laboratori és dona com a probable. En aquest segon cas, però, falta una prova d'ADN que confirmi la presència del virus, i a partir de llavors s'afegirien a la llista de casos confirmats. 

El brot de febre del Nil més gran de la història

Segons les dades proporcionades per la Junta d'Andalusia, aquest és el brot més gran del de virus del Nil que s'ha registrat mai a la regió. Darrere del brot, segons han explicat, hi podria haver diverses causes, entre elles l'augment dels mosquits en aquella zona respecte a altres anys.

Les pluges d'aquesta temporada, més abundants, i el confinament, han fet que proliferin més aigües estancades en els aiguamolls del Parc Nacional de Doñana i a la ribera del riu Guadalquivir. Precisament, Coria del Río y La Puebla del Río són les dues localitats més properes als dos focus on s'ha vist un augment en la concentració de mosquits.