Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pau Donés

El documental amb l'última conversa de Pau Donés arriba a l'octubre als cinemes

La recaptació de les entrades de cinema aniran destinades a la investigació del càncer

Imatge de Pau Donés
La recaptació de les entrades de cinema aniran destinades a la investigació del càncer | Catalunya Diari

Després de la seva mort, Pau Donés ha seguit molt present a la vida de moltes persones. De fet, ho seguirà estant durant molts anys. Ara, s'ha anunciat l'estrena d'un documental en el seu honor, dirigit per Jordi Évole: 'Eso que tú me das: Última charla con Pau Donés'.

Segons ha explicat el mateix director i un dels dos protagonistes de la conversa, Jordi Évole, en una entrevista a 'RAC 1', el documental que recull l'última conversa que el periodista va tenir amb Pau Donés arribarà als cinemes el pròxim octubre. 

El documental es presenta aquest mateix dimecres al Festival de Cinema de Màlaga. Encara que sigui fora de concurs, els seus creadors i impulsors ja miren més enllà per tal de portar-ho al públic general. 

En una plataforma de cara a 2021

Segons ha explicat Évole a l'entrevista al mitjà citat anteriorment, no és un producte que vulguin compartir a través de la televisió, ja que allà tot és més efímer. «No volia que el producte fos un 'fast food', com és molts cops la tele. La poses i l'endemà ja s'ha passat. Volíem que tingués un altre recorregut. Comencem a Màlaga i després ho volem portar als cinemes».

És per aquest motiu que ja han arribat a un acord amb la distribuïdora per portar-ho a la pantalla gran. També hi ha la intenció que el documental pugui estar en alguna plataforma, una vegada finalitzi la campanya als cinemes.

«Segurament serà als cinemes a principis d'octubre. Si tot va bé i la Covid ens ho permet, és clar. S'estrenarà a moltes sales de tot l'estat», encreua els dits Évole. «Ja de cara al 2021, segurament la tindrem a alguna plataforma, però ja de cara a febrer, març, abril... Abans volem buscar que tingui un recorregut més tranquil, pausat, que la gent vagi al cinema», tot cridant a la col·laboració amb el sector cultural, el qual s'està veient molt afectat a causa de la pandèmia

Pel que fa a l'entrevista, Évole destaca que és molt especial: «No és una entrevista gens lacrimògena. No l'havia vist des que la vam muntar, al juny, i la veritat és que he tornat a riure en segons quins moments. Hi ha moments en què ens vacil·lem. És una conversa més de les moltes que hem tingut entre nosaltres dos. Ens ho vam passar molt bé».

Recaptació solidària de les entrades de cinema per la investigació del càncer

«És una conversa molt única que es fa des d'un lloc molt únic. El Pau que té molt clar que li queden molt pocs dies de vida i que té ganes de fer una xerrada des d'un lloc on no ha fet mai. No vol parlar del negoci de la música sinó de com ell veu la vida. I fer-ho, a més, en un moment molt difícil, que és quan s'acomiada. I aconsegueix que parlem molt de la vida i molt poc de la mort», reflexiona el periodista.

Per últim, Évole també ha volgut remarcar que tota la recaptació que recullin a partir de la venda d'entrades als cinemes serà destinada a causes solidàries. En concret, ha assegurat que anirà per «a la investigació del càncer, que ara a part està bastant aturada per culpa de la Covid».