Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Jesús Candel, 'Spiriman', abans d'entrar als jutjats de Granada

El metge Jesús Candel, 'Spiriman', anuncia que pateix càncer

El sanitari granadí, que avui fa 44 anys, ha donat les gràcies a tots aquells que s'han preocupat pel seu estat de salut

Imatge de Jesús Candel, 'Spiriman', abans d'entrar als jutjats de Granada
Jesús Candel, 'Spiriman', ha revelat aquest dimarts que pateix càncer. | Europa Press

Jesús Candel, el polèmic metge de Granada conegut com a 'Spiriman', ha confirmat aquest dimarts 25 d'agost que pateix càncer. Fa poc més de dues setmanes, el doctor granadí, que es va fer conegut per la seva lluita contra les retallades en salut de la Junta d'Andalusia,  va confessar als seguidors de les seves xarxes socials que estaria desconnectat del món digital durant «un llarg període de temps», amb un vídeo de si mateix que finalitzava amb la frase 'Ara em toca lluitar per mi'.

Aquesta frase va alarmar els seus seguidors, que han especulat durant alguns dies sobre el seu estat de salut, tot i que no ha estat fins aquest dimarts en què ell mateix ha confirmat que té càncer. 'Spiriman' ha enviat un missatge «des del refugi de la seva llar i envoltat del caliu de la meva família», en què també ha volgut donar les gràcies a tots aquells que s'han preocupat pel seu estat de salut.

«El passat 4 d'agost vaig decidir, per coses del destí, lluitar contra el càncer. Un molt agressiu i estès per diferents parts del meu cos. Com havia de posar-me el destí un repte fàcil?», ha escrit en una carta publicada a la pàgina web 'El Libre' i que el mateix Candel ha difós a través de les seves xarxes socials. «Avui és 25 d'agost i faig 44 anys. El meu desig més gran no us l'explico perquè vull que es compleixi», ha dit.

«Tot el que ens envolta influeix perquè emmalaltim o no»

«La meva lluita ha canviat d'objectiu en aquests difícils moments. El destí ha estat capritxós amb mi, però l'hem decidit els dos. Tot el que ens envolta influeix perquè emmalaltim o no. Jo he tingut uns anys en què he jugat fort amb el meu cos i la meva ment, i ho he acabat notant», ha escrit Candel.

El metge granadí afegeix en el seu escrit que ara s'ha convertit en un «malalt de risc i pacient oncològic», per la qual cosa haurà de vacunar-se de la Covid-19 «quan estigui disponible la vacuna». A més, 'Spiriman' ha aprofitat per a carregar contra els dirigents del país, alhora que també ha informat que durant el mes d'octubre publicarà un llibre sobre les mesures que proposaria «perquè aquest país canviï de rumb».