Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa

Sánchez ofereix 2.000 militars per fer el rastreig a les comunitats amb dificultats

L'ajuda es proporcionarà a totes les comunitats, però es donarà preferència a les comunitats amb més dificultats

Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa
L'ajuda es proporcionarà a totes les comunitats, però es donarà preferència a les comunitats amb més dificultats | Catalunya Diari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assenyalat aquest dimarts que en el marc de la lluita per doblegar la corba de contagis de coronavirus posa a disposició de les Comunitats Autònomes els 2.000 efectius de l'Exèrcit perquè realitzin tasques de rastreig.

En la compareixença institucional que realitza des del Palau de La Moncloa després de celebrar el Consell de Ministres, Sánchez ha anunciat que es duran a terme diverses mesures per a reforçar el treball de la lluita contra la pandèmia respectant que les comunitats autònomes són les que han de gestionar en cada territori la situació. 

L'ajuda primer per a les comunitats amb més dificultats

«Hi ha 2.000 militars a disposició de les CCAA, sobretot de les quals tinguin més dificultats, i aquest nombre podria augmentar», ha apuntat per després recordar que ha posat a disposició un 'fons Covid' de 16.000 milions d'euros per a les comunitats per reforçar la lluita contra el virus. 

A això ha afegit que no es pot permetre que la pandèmia «s'apoderi» de la vida del país i ha instat a «prendre el control i doblegar la segona corba com més aviat millor i amb eficàcia». 

El president del govern espanyol també ha cridat a les comunitats autònomes a què implementin l'aplicació mòbil de 'Radar Covid', un mitjà digital de rastreig que permetrà conèixer el nivell de risc de contagi. Ha recordat que set comunitats ja l'han implementat.

Pedro Sánchez ofereix a les autonomies declarar l'estat d'alarma als seus territoris

L'estat d'alarma torna a liderar l'agenda informativa a l'Estat. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha explicat aquest dimarts, 25 d'agost, que les Comunitats Autònomes tindran a partir d'ara la competència per decretar-lo si així ho requereix la situació epidemiològica.

«Totes les CCAA poden sol·licitar l'estat d'alarma (...) parlar de l'estat d'alarma no necessàriament és parlar de confinament», ha dit en la roda de premsa després del Consell de Ministres. Allà també ha deixat clar que aquest instrument està a disposició dels presidents autonòmics que ho requereixin per aportar «instruments jurídics» que puguin necessitar per combatre la pandèmia

Sánchez ha detallat que, en cas de demanar aquest estat d'alarma individualitzat, es desplegarà aquest comandament únic i, en aquesta «voluntat de governança», acudirien juntament amb el president autonòmic al Congrés per a explicar les causes sanitàries que els motiven i defensar inclús la seva pròrroga si és necessari.