Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa, el 16 de juliol

Vergés descarta que el Govern demani aplicar l'estat d'alarma territorial a Catalunya

Sobre les eleccions, la consellera defensa que el país «ho ha de poder fer tot» malgrat la pandèmia

Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa, el 16 de juliol
La consellera Alba Vergés descarta l'aplicació de l'estat d'alarma a Catalunya, tot i la proposta de Sánchez. | ACN

La Generalitat descarta demanar l'aplicació a Catalunya de l'estat d'alarma territorial que ha ofert el president espanyol, Pedro Sánchez. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha rebutjat que el Govern s'aculli a la proposta del cap de l'executiu estatal -feta minuts abans- perquè les comunitats puguin sol·licitar l'aplicació de l'estat d'alarma, amb el president de cada autonomia al capdavant de la gestió.

La reacció de Vergés ha tingut lloc durant la roda de premsa a Palau d'aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu extraordinari. Preguntada per la viabilitat d'unes eleccions tenint en compte la situació sanitària, la consellera ha defensat que Catalunya «ho ha de poder fer tot».

Es descarta també tancar les escoles

Paral·lelament, Vergés ha assegurat en la mateixa roda de premsa que «les escoles no es tancaran». Ho ha fet juntament amb el conseller d'EducacióJosep Bargalló, i han remarcat que el Govern no té la intenció que es repeteixi la mateixa situació que es va donar al març d'aquest any. 

Segons publica el mitjà 'El Nacional', des de la Generalitat han anunciat les mesures que s'hauran de seguir des dels centres escolars, tant escoles com instituts, de cara a aquest nou curs que comença d'aquí poc més de dues setmanes. 

Entre aquestes, han demanat compromís de les famílies perquè no portin als seus infants a l'escola si aquest presenta alguna mena de símptoma de coronavirus, o si n'ha tingut en les últimes dues setmanes. «Si tenim simptomatologia, no hem d'anar a l'escola».