Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera Alba Vergés a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Vergés assegura que «les escoles no es tancaran»

Demanen que si un infant té símptomes, les famílies no els portin a l'escola
La consellera Alba Vergés a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus
Demanen que si un infant té símptomes, les famílies no els portin a l'escola | Àngel Ullate

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest migdia de dimarts en roda de premsa que «les escoles no es tancaran». Ho ha fet juntament amb el conseller d'Educació, Josep Bargalló, i han remarcat que el Govern no té la intenció que es repeteixi la mateixa situació que es va donar al març d'aquest any. 

Segons publica el mitjà 'El Nacional', des de la Generalitat han anunciat les mesures que s'hauran de seguir des dels centres escolars, tant escoles com instituts, de cara a aquest nou curs que comença d'aquí poc més de dues setmanes. 

Entre aquestes, han demanat compromís de les famílies perquè no portin als seus infants a l'escola si aquest presenta alguna mena de símptoma de coronavirus, o si n'ha tingut en les últimes dues setmanes. «Si tenim simptomatologia, no hem d'anar a l'escola».

Control de temperatura i mascaretes obligatòries a partir de secundària

El Govern de la Generalitat ha presentat aquest dimarts, 25 d'agost, com serà la tornada a l'escola a partir del 14 de setembre. El conseller d'EducacióJosep Bargalló, ha assegurat que la prioritat és tenir «un curs amb totes les garanties sanitàries». 

A partir secundària seran obligatòries (per tant, també a Batxillerat i a cicles formatius), mentre que a les escoles només seran obligatòries si la situació sanitaria de la zona així ho requereix. El conseller, a més, també ha comentat que s'haurà de prendre la temperatura a l'alumnat. I és que sobretot, segons ha comentat la consellera de SalutAlba Vergés, la «prioritat» passa per no tancar les escoles.

«Les mesures addicionals les encetarem des del primer dia: ús mascareta obligatòria a partir de la secundària, els grups estables de convivència d’alumnes i mestres i control símptomes», ha comentat mentre, en aquesta línia, Bargalló explicava: «Caldrà fer un control dels símptomes per entrar als centres. Es mirarà la temperatura a l'alumnat».

Sortides esglaonades, evitar aglomeracions i control de símptomes

Segons ha afegit el conseller, el Govern ha preparat «condicions que alteraran el que era normal a les escoles». En aquesta línia, algunes mesures més importants que se'n desprenen són les entrades i sortides dels centres de manera esglaonada, en grups i sense aglomeracions dels alumnes. «S’alteraran les entrades i sortides, esglaonades, sense aglomeracions i centrarem el procés d'aprenentatge en grups estables, l'estabilitat dels quals ens ha de garantir actuacions immediates en casos de sospita», ha dit. 

El conseller, així mateix, també ha assegurat que es farien «grups estables el més reduïts possibles» a les aules. En la línia, doncs, de les ratios de 20 alumnes que comentava el passat el president Quim Torra en roda de premsa.