Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El conseller Josep Bargalló durant una roda de premsa a la Generalitat

El nou horitzó escolar a Catalunya: Control de temperatura i mascaretes obligatòries a partir de secundària

A les aules s'hi faran sempre «grups estables» per combatre una transmissió que la consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que «hi serà» | Les mascaretes a primària seran obligatòries en funció de la situació epidemiològica de la zona en concret

El conseller Josep Bargalló durant una roda de premsa a la Generalitat
El conseller Josep Bargalló ha avançat com serà el nou curs escolar. | cedida

El Govern de la Generalitat ha presentat aquest dimarts, 25 d'agost, com serà la tornada a l'escola a partir del 14 de setembre. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que la prioritat és tenir «un curs amb totes les garanties sanitàries». 

La mascareta, obligatòria a partir de secundària

A partir secundària seran obligatòries (per tant, també a Batxillerat i a cicles formatius), mentre que a les escoles només seran obligatòries si la situació sanitaria de la zona així ho requereix. El conseller, a més, també ha comentat que s'haurà de prendre la temperatura a l'alumnat. I és que sobretot, segons ha comentat la consellera de Salut, Alba Vergés, la «prioritat» passa per no tancar les escoles.

«Les mesures addicionals les encetarem des del primer dia: ús mascareta obligatòria a partir de la secundària, els grups estables de convivència d’alumnes i mestres i control símptomes», ha comentat mentre, en aquesta línia, Bargalló explicava: «Caldrà fer un control dels símptomes per entrar als centres. Es mirarà la temperatura a l'alumnat».

Sortides esglaonades, evitar aglomeracions i control de símptomes

Segons ha afegit el conseller, el Govern ha preparat «condicions que alteraran el que era normal a les escoles». En aquesta línia, algunes mesures més importants que se'n desprenen són les entrades i sortides dels centres de manera esglaonada, en grups i sense aglomeracions dels alumnes. «S’alteraran les entrades i sortides, esglaonades, sense aglomeracions i centrarem el procés d'aprenentatge en grups estables, l'estabilitat dels quals ens ha de garantir actuacions immediates en casos de sospita», ha dit. 

El conseller, així mateix, també ha assegurat que es farien «grups estables el més reduïts possibles» a les aules. En la línia, doncs, de les ratios de 20 alumnes que comentava el passat el president Quim Torra en roda de premsa.