Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Albada d'aquest matí des de Viladecans, al Baix Llobregat

Últims dies de calor previs a un important i radical canvi: Temps a Catalunya el dimecres 26 d’agost del 2020

Aprofiteu els darrers dies d'aquest mes d'agost, el canvi de temps de finals de setmana serà molt contundent

Albada d'aquest matí des de Viladecans, al Baix Llobregat
El sol i la calor tornaran a ser els clars protagonistes d'aquest dimecres | Pere Lluís Donoso

El temps seguirà força tranquil aquest dimecres, 26 d’agost.  Tindrem un temps assolellat  arreu i només alguns intervals de núvols a la costa central i prelitoral nord a primeres hores, però que deixaran pas a cada cop més sol. Les temperatures seguiran elevades i en general sense grans canvis, potser baixant un pèl a Ponent, però mantenint-se la calor i la xafogor força semblants a la resta. Els següents dies seguiran a l'alça els termòmetres. Tot plegat, esperant el canvi de temps radical  que es confirma i que arribaria a partir de divendres i ens portarà més aires de tardor que no pas d'estiu i, a més, amb tempestes  fortes a molts indrets.

Canvi radical i ambient de tardor de cop

Fins divendres, la calor i l'ambient assolellat seguiran sent els grans protagonistes, amb temperatures força elevades, és a dir, ambient molt carregat i insuportable de nou. Però a partir de divendres, haurem d’estar al cas per veure com evolucionen els mapes del temps. 

Tot apunta que el canvi  de temps  serà radical  i ens portarà a un ambient molt més típic d'octubre que no pas de finals d'agost  i, a més, amb tempestes  que podrien ser fortes de cara al pròxim cap de setmana. S'haurà d'anar seguint. L'ambient atípic de finals d'estiu es podria mantenir fins ben entrat el mes de setembre. Aprofiteu bé aquests últims dies d'estiu, perquè sembla que podria quedar molt tocat a partir de la setmana vinent.

Fins divendres, segueix l'ambient de ple estiu

Fins llavors, la notícia d’aquest dimecres  seguirà sent clarament la calor  i la xafogor pesada arreu, tot plegat acompanyat d'un ambient totalment assolellat i només amb alguns núvols baixos  al litoral central encara a primeres hores, però que es desfaran ràpidament amb el pas de les hores. A la resta, el sol dominarà clarament, especialment al sud i a Ponent. Nuvolades de tarda al Pirineu, sense més conseqüències.

Mapa del temps a Catalunya pel pròxim dimecres 26 d'agost del 2020
El sol i la calor tornaran a ser els clars protagonistes de la jornada | Catalunya Diari

Es manté la calor molt pesada

Pel que fa a les temperatures, s'incrementarà la calor de ple estiu i la xafogor a la costa altre cop, mentre que a l'interior es mantindran molt similars. De fet, hi haurà pocs canvis de moment a la zona litoral, on les nits continuaran sent molt pesades per dormir bé.