YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Augmenten a una trentena els positius del brot a la residència de Cervera

Els usuaris positius estan aïllats al centre i la majoria no presenten símptomes

Una de les habitacions amb pacients amb covid-19 al trueta al mes d'abril del 2020
Els usuaris positius estan aïllats al centre i la majoria no presenten símptomes | Cedida

La residència geriàtrica Mare Janer de Cervera, a Lleida ha detectat un brot de coronavirus al centre que afecta 24 ancians i a 5 treballadors, després de fer-los a tots proves de detecció de Covid-19 aquest dimecres.

Els 35 treballadors restants i 28 residents més han donat negatiu, i encara s'ha de saber el resultat de la prova d'un resident més, ha informat l'Ajuntament de Cervera en un comunicat.

Els positius són asimptomàtics o tenen símptomes molt lleus, i en seguiran l'evolució després de constatar que la infecció està encara «en una fase molt inicial».

Ajuda dels Bombers en la desinfecció del centre

L'Ajuntament ha afirmat que la residència segueix «estrictament els protocols que marca» la Conselleria de Salut: als positius se'ls ha traslladat a la zona d'aïllament, i el centre ha comptat amb el suport dels Bombers de la Generalitat per fer-ho.

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat segueixen donant suport en les tasques de desinfecció de la residència Mare Janer de Cervera, com ja van fer el passat dissabte. La tasca dels bombers se centra en ajuda a la desinfecció dels usuaris en les entrades i sortides, i sobretot en moure mobles i objectes pesats per permetre la desinfecció. 

Un brot que es va començar a detectar el dilluns

La Paeria de Cervera va informar aquest divendres d'un brot de coronavirus a la residència de gent gran Mare Janer que afectava un total de nou interns. El passat dilluns es van detectar els primers símptomes de Covid-19 en tres dels residents, un dels quals va donar positiu en els tests ràpids efectuats.

Un dia més tard, el dissabte, es va informar que ja afectava prop de la meitat dels residents. Segons va informar la Paeria, 24 dels 53 interns van donar positiu en els tests ràpids efectuats el mateix dissabte, així com 5 dels 40 treballadors del centre. 

Fins al moment, l'evolució dels positius era lleu i molts no presentaven símptomes, malgrat que la Paeria alertés que «cal estar amatents en el desenvolupament de la infecció».


Comentaris

envia el comentari