YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'auguri d'un expert per al 2024: tornarem al passat

L'epidemiòleg Nicholas Christakis vaticina com serà el nostre estil de vida després de la pandèmia

Gent gaudint de la posta de sol en un passeig marítim
L'epidemiòleg Nicholas Christakis vaticina com serà el nostre estil de vida després de la pandèmia | Unsplash | Marcus Wallis

L'epidemiòleg Nicholas Christakis està guanyant fama en els últims temps per un vaticini que ha fet sobre què succeirà després de la terrible pandèmia de la Covid-19. L'expert ha afirmat que una vegada acabin les pandèmies, hi ha una època concreta on predominen les relacions socials. Al seu torn, es donaran intervals de gran importància en l'àmbit econòmic i social.

Aquest conegut epidemiòleg, com reflecteix la 'BBC' en una entrevista, és considerat per la revista 'Time' com una de les 100 persones més influents de tot el món i per la revista 'Foreign Policy' com un dels 100 millors pensadors globals de la història.

L'avantatge de la pandèmia de la Covid respecte a altres

Christakis és sociòleg, metge i professor de Ciències Socials i Naturals de la Universitat de Yale. En el seu últim llibre publicat, 'La Flecha de Apolo: el impacto profundo y duradero del coronavirus en la forma en que vivimos', mira cap endarrere per a veure què ha ocorregut després d'altres pandèmies i preveure el que pot succeir en els pròxims anys.

«Un dels arguments en el llibre és que el que ens està succeint pot semblar-li a molta gent estrany i antinatural, però les plagues no són noves per a la nostra espècie, simplement són noves per a nosaltres», afirma Christakis en unes declaracions publicades en 'The Guardian'. L'expert assenyala que les plagues i les pandèmies finalitzen sempre, i s'acaben fins i tot abans que hi hagi vacunes per a frenar-les. En aquesta ocasió, com apunta Nicholas Christakis, comptem amb l'avantatge de les vacunes contra la Covid.

«Superar tots els problemes de la pandèmia no serà ràpid»

«Som la primera generació d'éssers humans vius que s'ha enfrontat a aquesta amenaça i que poden respondre en temps real amb medicaments eficaços», ha dit Christakis. I, en aquest temps, l'epidemiòleg desitja que succeeixi alguna cosa semblant al que es va viure en els anomenats 'feliços anys 20', després de la forta pandèmia de la grip allà per l'any 1918.

«Durant les epidèmies, augmenta la religiositat, les persones es tornen més contingudes, estalvien diners, es tornen poc inclinades al risc i estem veient tot això ara com ho hem fet durant centenars d'anys durant les epidèmies», ha relatat.

«Viurem d'aquesta manera estranya en la qual hem viscut, amb mascaretes i tancaments, almenys tot el 2021. Després, aconseguirem la immunitat de grup, ja sigui de manera natural, perquè el virus ha infectat a la suficient quantitat de persones (amb un gran cost humà), o perquè molta gent s'ha vacunat. Després haurem de recuperar-nos dels efectes socials, psicològics i econòmics. 

Milions de persones estan sense ocupació o han tancat els seus negocis. Molts nens han interromput el seu aprenentatge a les escoles. I moltes persones estaran de dol. Superar tots aquests problemes no serà ràpid», prossegueix el seu testimoniatge.

«L'any 2024 la gent buscarà incansablement les interaccions socials»

Encara que veu un futur més positiu del que molts es puguin pensar avui dia, Christakis considera que la tranquil·litat no arribarà a la societat fins que es distribueixi la vacuna, potser fins a finals de 2021. A més, l'expert espera que a escala socioeconòmica, no estarem recuperats fins a probablement l'any 2023.

Finalment, Christakis fa un pronòstic per a 3 anys vista que segur no deixa indiferent a ningú. La seva predicció per a 2024 posa de manifest que tornarem als llocs d'oci multitudinaris com en els temps previs a la pandèmia. «L'any 2024, totes aquestes tendències pandèmiques es revertiran. La gent buscarà incansablement les interaccions socials». Aquestes relacions podrien englobar «un desenfrenament sexual», elevades despeses, més tolerància al risc i poc interès per la religiositat.


Comentaris

envia el comentari