Les aules confinades pel coronavirus a Catalunya es dupliquen i ja són 34

Hi ha 72 positius entre professors i 54 entre alumnes

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, en una imatge al Parlament de Catalunya parlant al micròfon
La conselleria d'Educació ha notificat que hi ha 34 aules tancades. | Cedida

El Departament d'Educació ha notificat aquest dimecres, 16 de setembre, que hi ha 72 casos positius de Covid de mestres i professors i 54 entre alumnes, que impliquen el confinament de 285 professionals i de 516 alumnes. En total hi ha 34 grups confinats, 8 d'ells a Barcelona, cosa que representa el doble dels que es van notificar dimarts.

Bargalló demana a les famílies absentistes que «confiïn» en l'escola: «És la segona casa dels alumnes»

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, insisteix en demanar a les famílies que han optat per no portar els fills a escola en aquest inici de curs que s'ho repensin. Segons el conseller, l'escola és «el segon lloc» on els alumnes estan més segurs perquè és la seva «segona casa». «Fora de casa seva, on estan més segurs és a l'escola», ha dit Bargalló durant una visita a una escola de Sant Pere de Vilamajor, a la comarca del Vallès Oriental. El conseller demana a aquestes famílies «que encara tenen dubtes» que dipositin la seva confiança en els mestres i el conjunt del personal docent perquè són també «la segona família» dels seus fills: «No faran res que no sigui vetllar per la seva seguretat».

En aquest sentit, Bargalló assegura que tots els «sacrificis» de la comunitat educativa es fan pensant només en un alumnat que ha estat «sis mesos sense rebre educació, que és dret fonamental». Els alumnes, afirma el conseller, necessiten ara «estar amb altres nens, formar-se, moure's i tot allò que l'escola els hi dona». El conseller també ha recordat, després que s'hagin conegut les primeres dades de grups confinats, centres tancats i contagis a les escoles, que el sistema educatiu «assumeix» aquestes incidències i treballa estretament amb el Departament de Salut per actuar de la manera més contundent.

«Totes les incidències han rebut el tractament del circuit sanitari previst i la resposta necessària», assegura. El titular d'Educació recorda que la pròxima setmana començaran els cribratges massius a les escoles i es faran 500.000 proves a alumnes, professors i personal auxiliar en els pròxims dos mesos.


Comentaris
Quim
NO POT SER!

envia el comentari