Un expert sanitari carrega contra el govern espanyol i demana que tracti la ciutadania «d'una forma madura»

També creu necessàries noves mesures per controlar el virus a Espanya

Professional sanitari atenent un pacient al servei d'urgències a l'Hospital de Palamós
L'expert creu necessàries noves mesures per controlar el virus a Espanya  | ACN

La situació epidemiològica actual al nostre país s'agreuja cada dia i els experts comencen a alertar-se davant l'accelerat repunt de contagis. És el cas de l'expert Rafael Bengoa, un metge molt reconegut en l'àmbit nacional i internacional per assessorar a Barack Obama en matèria sanitària. De fet, es tracta d'una de les veus més respectades en matèria de Salut Pública a Espanya, pel que el seu missatge contundent al govern ha calat fins a la població.

En una entrevista a Onda Cero, l'expert ha demanat a les autoritats espanyoles que tractin a la societat civil d'una forma adulta i expliquin la veritable situació del coronavirus. Rafael Bengoa s'ha mostrat molt preocupat davant les dades i ha carregat contra les autoritats sanitàries per no ser sincer amb la població.

«Els números no menteixen i el que fa falta és tractar a la societat civil d'una manera madura. Dir: en desconfinament hem tingut una sèrie de problemes, no hi ha hagut rastrejadors i ho estem corregint per als pròxims mesos perquè no podem arribar al moment de la vacunació amb els problemes logístics que estem tenint avui», ha assenyalat el doctor. 

L'expert en salut i cofundador del Instituto de Salud y Estrategia de España (SI-Health) considera que les administracions públiques intenten «convèncer a la població que les coses van millor del que funcionen» i quan les dades diuen el contrari es limiten a retreure la culpa a la responsabilitat individual.

Reclama rastrejadors i microconfinaments per frenar la pandèmia

Tot i que Rafael Bengoa assegura que la situació no és igual que al març, si creu necessàries noves mesures per controlar el virus. «Sinó tens suficients rastrejadors no ho pots controlar, arribes a transmissió comunitària i només et queda la capacitat de microconfinar i si això no funciona, estàs condemnat a un macroconfinament de tota la ciutat», ha assegurat el doctor.

Per Bengoa, els recursos sanitaris i la responsabilitat individual són dues línies fonamentals per detenir la pandèmia fins que arribi la vacuna. Tot i això, lamenta haver observat en els darrers mesos un «excés d'optimisme» en les administracions públiques i en la població en general» 


Comentaris

envia el comentari