Una mare amb els seus quatre fills, desemparats al carrer a causa d'un desnonament a Barcelona

Els fets van tenir lloc aquest dimarts al matí

Captura del vídeo on ocupen un pis de Nou Barris
El desnonament va provocar un ampli desplegament dels Mossos d'Esquadra  | Twitter

Dia rere dia es coneixen històries de tota mena sobre pisos ocupats i desnonaments. El cas de la Carmen és ben especial perquè ha estat desnonada amb quatre fills a càrrec seu. Segons detalla El Periódico, tot va començar fa deu mesos quan va haver de deixar el barri de la Mina de Barcelona per diverses amenaces. Davant d'aquesta situació, es va veure obligada a ocupar un pis buit del carrer Terol, propietat d'Incasòl, organisme dependent de la Generalitat.

Aquest dimarts, Carmen i els seus quatre fills petits han estat desallotjats. El Sindicat d'Habitatge de la Verneda i la Pau denuncia que es tracta d'un «desnonament il·legal perquè s'ha deixat a quatre menors d'edat al carrer sense cap institució que es responsabilitzi». De fet, els serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona no van fer acte de presència per ocupar-se dels nens.

El consistori argumenta que ningú va avisar als serveis socials sobre la presència de menors en aquest habitatge ocupat. «És molt greu, molt més greu que mai amb la crisi que estem vivint, que es produeixin aquestes situacions. És necessari recordar que des del 2015 estem reclamant la revisió del protocol de desnonaments al TSJC», assenyala la regidora d'Habitatge i Rehabilitació, Lucía Martín, al citat mitjà. L'edil ha assegurat que ja s'està treballant per trobar una solució per aquesta família.

 

El desnonament va provocar un ampli desplegament dels Mossos

El desnonament, previst a les 11.30 hores del matí d'aquest dimarts, va aplegar una gran quantitat de persones i membres del sindicat que estaven en contra de l'operació. Quatre furgonetes de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra van arribar abans de l'hora establerta i van acordonar la zona per evitar que els veïns s'interposessin. A més, Carmen tampoc va poder comunicar-se amb el sindicat i tota aquella gent que la defensava.

Finalment, quan va arribar la comitiva judicial i els advocats de la propietat Carmen es va poder comunicar. L'objectiu era pactar una moratòria d'un mes per tal que la mare soltera amb quatre filles trobés una solució a curt termini. Malgrat això, Prohabitatge es va negar i finalment es va procedir al desnonament deixant a la família al carrer.


Comentaris

envia el comentari