Cap a les 21.47 hores de la nit d'aquest dimarts passat, 15 de setembre, la càmera del conductor d'un Tesla va poder enregistrar el vídeo del pas d'un bòlid que travessava el cel en direcció oest, a l'alçada de Viladecavalls, al VallèsOccidental. Segons Joan P. Feliu, qui ha fet públic el vídeo a les xarxes socials. La lluminositat va ser molt destacable i l'estela de foc vistosa va durar gairebé 5 segons. El conductor insisteix en què va ser molt vistós. «De fet, em pensava que no l'hauria captat, però la llum va ser tan vistosa que es pot observar perfectament al vídeo».
@eltempsTV3@Vakapiupiu@alexmegapc@comandotibidabo
— Joan P. Feliu (@meteovacarisses) September 15, 2020
A les 21:46 a l'alçada de Viladecavalls mirant al W en direcció Vacarisses, hem pogut veure un bòlid o estel fugaç que també ha caçat la càmara del Tesla. pic.twitter.com/jbaiHNJBTg
Diferències entre bòlids i meteorits
Un bòlid o bolade foc és el nom amb el qual s'anomena el fenomen lluminós de 'magnitud 4 o inferior', produït quan una roca d'origen interplanetari penetra a l'atmosfera del nostre planeta, a velocitats d'entre 11 i 73 km/s. Generalment es tracta de roques despreses d'asteroides, cometes, o fins i tot la Lluna o Mart, i es pot parlar de meteorits quan aquestes arriben a la superfície terrestre sense desintegrar-se.